Hlavní obsah

Revoluce ve svatební módě a trendy pro rok 2016

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři milióny zhlédnutí si vysloužilo velmi povedené video, které mapuje 100 let trendů ve svatebních šatech od roku 1915 až po současnost. Ve videu, které se chvíli po publikování začalo virálně šířit po sociálních sítích, je vidět, jak se modernizovaly a měnily nejen sněhově bílé svatební róby, ale i svatební kytice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vývoj svatebních šatů za posledních 100 letVideo: Reuters

 
Článek

Rok 1915 ukazuje, že se důraz kladl spíše než na svatební šaty, na velikost a honosnost svatební kytice. Samozřejmostí byly rukavičky a co nejvíce zahalující šaty nastávající novomanželky.

Video, které bylo na sociální sítě nahráno na konci září, má již přes tři milióny zhlédnutí a číslo stále stoupá. Jeho tvůrci měli za cíl poukázat, jak se během desetiletí proměňovaly kulturní změny.

Modelkou pro svatební video se stala Lolly Howieová, která byla tvůrci oblečena do jedenácti různorodých svatebních rób. Celé 19. století se neslo ve znamení krajek, výšivek a perel, satén charakterizoval 80. léta, stejně jako trvalá a monstrózně vyčesané účesy.

Rok 2015 ukončuje svatební trendy v minimalistické úpravě, se střízlivostí a téměř úplnou absencí doplňků, ale dlouhým závojem.

Očima svatebních módních návrhářů

A jak vypadají trendy na příští rok v podání svatebních návrhářů? Prestižní značky z celého světa a odborníci ve svatebních trendech předvedli své modely v rámci takzvaného Bridal Weeku.

Foto: Profimedia.cz

Justin Alexander, americká značka luxusních svatebních šatů ve své kolekci pro jaro ůléto 2016 ukázala, že se nastvávající nevěsty mohou těšit na spoustu krajek a sukní áčkového střihu. Podle všeho bude střízlivost roku 2015 střídat romantika.

Foto: Profimedia.cz

Španělšká značka Pronovias kromě svatebních prodává i koktejlové šaty.

Foto: Profimedia.cz

Frabncouzská módní značka specializující se na svatební šaty předvedla trendy na rok 2016.

Foto: verawang.com

Vera Wangová je ve světě módy velkou ikonou. A její svatební šaty jsou tak populární, že je na svůj velký den oblékají i známé světové celebrity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám