Hlavní obsah

Mixování vzorů se nemusí bát ani boubelky

Novinky, Eva Dvořáková

Máte několik oblíbených kousků v šatníku, ale lámete si hlavu s tím, že se nesluší je nosit k sobě? To, že na jednom jsou kostky a na druhém pruhy, ale neznamená, že byste je nemohla obléknout dohromady. Chce to jen trochu citu a z mixování vzorů může vzejít velmi módní outfit.

Foto: Profimedia.cz

Mixování vzorů může být zábava i módní trefa do černého.

Článek

Míchání a mixování různých látek a vzorů je jedním z osvědčených a nadčasových trendů. Kombinujte proužky s puntíky, nebojte se sáhnout ani po extravagantních květinových motivech, volte módní kousky ozdobené zvířecími vzory, mixujte kromě vzorů i barvy svršků.

Dva a ne více

Dva a ne více je pravidlo, kterým by se měli řídit především začátečníci. Úplně jednoduše můžete zvolit například puntíkaté nebo pruhované kalhoty s čtverečky.

Kalhoty zvolte v neutrální černobílé barvě, zato u svršku se můžete trochu odvázat. A to například v podobě růžovo červeného pleteného svetru. Protože jsou kalhoty ve zkrácené délce, kůži zakryjte vyššími kotníkovými kozačkami, nezbytnosti schovejte do elegantní kabelky do ruky. Místo kalhot můžete klidně zvolit puntíkovanou sukni, odvážlivci se mohou pustit do kombinování vrchní části outfitu se zvířecími vzory.

Foto: Archiv firem

Kalhoty, Zara, 999 Kč. Svetr, Lindex, 899 Kč. Kabelka Matt&Nat, Urbanlux, 3370 Kč. Boty, Topshop, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Šaty se zebřím vzorem, Bonprix, 549 Kč. S leopardím postikem, Asos, info o ceně na webu.

Jednoduché pravidlo

Co je při mixování vzorů sázkou na jistotu? Pokud vsadíte na geometrické vzory.  Kombinujte pruhovanou sukni s puntíkatou kabelkou a nemíchejte další vzor. Například k pomněnkovým kostkovaným šatům volte zemité doplňky.

Podzimní must have pončo s velkým kárem laďte s kotníkovými botami na podpatku obnošeného vzhledu. Country outfit korunujete jezdeckou čepičkou. Alternativně můžete zvolit šaty s pruhy. Jejich volba záleží jen na vašem vkusu i momentální náladě.

Foto: Archiv firem

Pončo, Topshop, info o ceně v obchodě. Šaty, Mohito, info o ceně v obchodě. Klobouček, H&M, 599 Kč. Kotníčkové boty, Levi´s, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firmy

Místo šatů s nenápadnými kostkami můžete zvolit jiný geometrický vzor, který si bude s pončem a podzimně laděným outfitem skvěle rozumnět. Všechny šaty značky Karen Millen.

Tip pro boubelky

Máte kila navíc a bojíte se, že si takové kombinovaní nemůžete kvůli postavě dovolit? Tak je na čase tento mýtus popřít. Móda je pro každého, a to platí i při mixování nejrůznějších vzorů.

To, že vás trápí výraznější ženské křivky, rozhodně není překážkou a není se proto potřeba schovávat za samé černé věci. Naopak! Zvýrazněte svou ryze ženskou postavu. Jako panenka budete vypadat v outfitu, jemuž kraluje bílá široká sukně do pasu s nádherným porcelánovým vzorem. Co k ní? Bílé triko s jemnými černými pruhy. Dolaďte oblíbeným trenčkotem v bílé, nebo jemně béžové barvě a světlými botami na podpatku. Podpatky prodlouží a zeštíhlí postavu a k sukni se skvěle hodí.

Foto: Archiv firem

Trenčkot, Tamsin London, 2585 Kč. Tričko, Lindex, 399 Kč. Boty na podpatku, Aldo, 2999 Kč. Midi sukně s porcelánovým vzorem, Tamsin London, 1160 Kč.

Foto: Archiv firmy

Za křivky se nestyďte, pořiďte si do svého šatníku veselou kolovou sukni po kolena a kombinujte s oblíbenými svršky. všechny sukně Asos Curve, info o ceně na webu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám