Hlavní obsah

Módní triky aneb Naučte se nosit nejžhavější trendy

Novinky, ema

Možná jste si někdy při pohledu do módních časopisů nebo na internet sama pro sebe řekla, jak je možné, že to některým ženám tak sluší. Ač se některé z nás snaží sebevíc, výsledek se někdy ne a ne dostavit. Osvojte si módní triky, díky kterým vám půjde styling sám od sebe.

Foto: Profimedia.cz

Sukně s délkou pod kolena jsou častokrát zatracované pro nepraktičnost. Ovšem opak je pravdou. Stačí vědět, jak je nosit, aby se z vyvrhele stal módní skvost.

Článek

Nenechte se zmást přehnaně nastylingovanými outfity. I s malou parádou se dá, lidově řečeno, udělat spousta muziky. Jen je potřeba vědět, jak na to.

Některé maličkosti lze velmi snadno okoukat od slavných dívek a dam, ale i z fotografií z módních událostí, tedy od obyčejných „žen z ulice“.

Midi sukně

Sukně do pasu s délkou lehce pod kolena. Bojíte se, že v ní budete vypadat jako v pytli a rovnou jste ji vyškrtly ze svého nákupního seznamu? Možná to byla chyba. Při jejím výběru a nákupu ale vždy myslete na to, že musí striktně sedět vaší postavě.

Foto: Profimedia.cz

Zatracovaná midi délka? Ale naopak! Musí vám perfektně sednout, teprve potom z ní uděláte módní svost. A to ať už s podpatkami, nebo sportovními teniskami. Povoleno je všechno.

Posazená by měla být v pase, rozhodně ne níže, jelikož by vám pak opticky zkracovala nohy. Pokud už je ve vaší skříni a lámete si hlavu, s čím ji nosit, rozhodně se vyhněte volným halenám a košilím.

Midi sukně jsou objemné dost a další objem už není žádoucí. Myslete také na to, že při změnách postavy stačí navštívit šikovnou švadlenu, která spraví nevyhovující střih, nebo po koupi upraví délku.

Blejzry

Blejzr je druh saka, nosí se především na méně formální příležitosti a sluší všem. Bez výjimky. Pokud navíc zvolíte blejzr s knoflíky, máte vyhráno. K takovému kousku stačí obléknout bílé triko, úzké modré skinny džíny, přes den tenisky a na večer boty na podpatku a máte po starostech. Dokonalý outfit za pár minut je na světě.

Foto: Profimedia.cz

Blejz vypadá dobře i k úplnjě obyčejným outfitům, například s bílým trikem a kalhotami. Osázený knoflíky a vypasování je spíše pro milovnice extravagance. Štíhlé ženy mohou vsadit i na světlé barvy saka ve spojení s rozšířenými kalhotami.

Velmi moderní jsou oversized blejzry, tedy střihem velmi objemné, ty si ale může dovolit jen málokdo. Postavě naopak lichotí střihy, které nenásilně obepínají pas. Pokud ale blejzry nejsou zrovna váš šálek kávy, můžete zkusit sako bez límečku. To je vhodnější zejména pro ženy s větším poprsím.

Pencil skirt

Pencil skirt, do češtiny volně přeloženo jako úzká sukně, svým střihem opravdu připomíná silnější tužku. Jak ji nosit?

Foto: Profimedia.cz

Úzká sukně, takzvaná pencil skirt, se dá nosit s tričkem, upnutým tílkem, upnutým tílkem, nebo krátkým topem nad pupík.

Oblíbenou variantou je košile, která je zastrčená do sukně. Jak se vyvarovat toho, aby nebyly vidět záhyby vršku? Zvolte košilové nebo klasické body, pokud je sukně do pasu, můžete vyzkoušet krátké moderní crop topy, anebo upnutá tílka a trička.

Baleríny a maxišaty

Při výběru balerínek, zejména pokud vás trápí široké nárty, dbejte na to, aby vám byly zlehka vidět prsty. Tento malý detail nohy opticky prodlouží a budou vypadat užší, radí wmnlife.com.

Foto: Profimedia.cz

Maxišaty můžete nosit is holínkami, pokud si ale chcete opřidat nějaký ten centrimetr k dobru, zvolte véčkový výstřih. Pokud nenosíte podopatky a chcete si zeštíhlit nohu, zvolte hlboce vykrojené baleríny.

Pokud toužíte po maxišatech, volte modely elegantní a nadčasové. Jedině tak si koupíte kousek, který můžete nosit několik sezón, nepodléhejte své aktuální obsesi, přemýšlejte dopředu.

Vyhněte se šatům, které jsou vyrobeny z podivných materiálů. Čím upnutější budou, tím více vynikne vaše figura, pokud je tkanina nadýchaná, budete vypadat objemněji. Pokud nenosíte podpatky, můžete vyzkoušet jiný módní trik - prodlužte si postavu pomocí hlubokého výstřihu do V.

Kožené kalhoty

Kožené kalhoty už dávnou nejsou výsadou rockerů. V módním průmyslu se stále více dostávají do popředí a nosí je už kde kdo. Pokud si je pořídíte, myslete na to, že by se měly nosit zejména jako bokové kalhoty. Jinak pouze v případě, že mají střih do pasu.

Foto: Profimedia.cz

Kožené kalhoty vypadají elegantněji, než obyčejné černé kalhoty. I tak se s nimi dá ale vytvořit jak rockerský, tak s pomocí podpatků a kabátu, elegantní styl.

Pokud máte pocit, že jsou moc volné, nechte si je zúžit. Při jakékoli pochybnosti se obraťte na šikovnou švadlenu, které dokáže za pár korun upravit kalhoty tak, aby vám perfektně sedly.

Reklama

Výběr článků

Načítám