Hlavní obsah

Robot jako dokonalý společník i pomocník v domácnosti

Novinky, das

V Paříži byl představen nový pomocník do domácností, a ne tak ledajaký. Robot Buddy totiž pomáhá úplně všem členům rodiny, je jednoduše k dispozici vždy, když je to zapotřebí. Kromě buzení, upozorňování na důležité úkoly, čtení a vyhledávání receptů zvládá spoustu dalších věcí. Postupem času se tak stává nedílnou součástí domácnosti.

Robot Buddy je výkonným pomocníkem všech členů domácnostiVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Autoři Buddyho byli inspirováni robotem R2-D2 z filmu Star Wars a také hlavním hrdinou animované pohádky Wall-i. Práce na něm začaly v roce 2012 a nejnovější model je plný senzorů, motorů a dalších technologií, které pomáhají s rozpoznáním hlasu a vzhledu.

Nejvíce robota ocení děti, staří lidé a lidé se speciálními potřebami. Buddy totiž nejen mluví, ale také se směje a jednoduše gestikuluje. Plně se tak integruje do společnosti lidí.

Co všechno zvládá

Robot se bravurně pohybuje po domě i v okolí domu. Dokáže jednotlivé členy domácnosti zvlášť vzbudit, připomenout jim jejich nejdůležitější úkoly, podat jim nejrůznější věci a vyřešit řadu situací.

Například pokud si nevíte rady, co uvařit. Je schopen vám navrhnout recept a ten následně i číst. Navíc vám pomůže i se samotným vařením (míchání atd.), k vaření vám pustí vaši oblíbenou hudbu či s vámi jednoduše bude komunikovat.

Skvělým pomocníkem může být i v situacích, kdy odjedete z domu a nebudete si jistí, zda jste vypnuli žehličku, troubu atd. V ten okamžik se napojíte na Buddyho a ten dojede zkontrolovat, jak se věci mají.

Buddy zvládá i videohovory, kdy vám dokáže zprostředkovat hovor prostřednictvím sociálních sítí s vašimi nejbližšími, prohlédnout jejich nejnovější fotky apod. Což zejména ocení senioři. Robot jim tedy nejen manuálně pomůže, ale je i jejich pamětí (připomíná jim ty nejdůležitější věci) a zároveň přítelem do nepohody.

Výhodou Buddyho je i to, že se jedná o modulární platformu, která může být snadno rozšířena dalším příslušenstvím, aby náš každodenní život byl snazší, bezpečnější, ale i zábavnější. Firma Blue Frog Robotics nyní hledá investory na stránkách Indiegogo, tak aby mohla co nejdříve začít s jeho výrobou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám