Hlavní obsah

Christina Applegatová: Všechna tetování pro mě znamenají něco hezkého

Právo, Jana Rovenská

„Kromě hororu, když mi bylo devět, a několika dramat hraju celá léta jen komedie. Hudební, romantické, sci-fi, krimi. Bláznivá dovolená byla první dobrodružná, tu jsem si nemohla nechat ujít,“ směje se populární americká herečka (43).

Foto: Profimedia.cz

V dobrodružné komedii Bláznivá dovolená s Edem Helmsem, Skylerem Gisondem a benjamínkem Steelem Stebbinsem.

Článek

Vydat se v Bláznivé dovolené s filmovou rodinou na cestu přes celou Ameriku chtělo hodně odvahy. „Přesvědčil mě ale nesmírně vtipný scénář. Věděli jsme, že nebude den, při kterém se nenasmějeme. Byla jsem si jistá, že tak dva měsíce, které při natáčení společně strávíme v autě, přežiju,“ prozrazuje sympatická blondýnka a dodává: „Svým způsobem pro mě byla možnost zahrát si s nestory klasické komedie, jako jsou Chevy Chase a Beverly D’Angelo, vyznamenáním.“

Námět filmu je prostý. Rusty Griswold, kterého hraje špičkový komik Ed Helms, chce dát svoji rodinu dohromady. Jeho jediná naděje je vydat se s ní na dovolenou a prožít znovu dětství. Proto bere manželku se dvěma syny na dlouhý výlet přes Ameriku do nejlepšího zábavního parku Walley World. Věci však nejdou zcela podle plánu.

Při natáčení byli jako skutečná rodina

Christina si Eda při vzpomínce na natáčení nemůže vynachválit. „Často to ode mě byl nadlidský výkon hrát s ním a tvářit se smrtelně vážně. Vynikající byli i naši filmoví kluci - starší Skyler Gisondo i náš benjamínek, dvanáctiletý Steele Stebbins. Za tu dobu jsme se sžili natolik, že jsme byli jako opravdová rodina,“ pochvaluje si.

Herectví má v genech. Poprvé se objevila na obrazovce jako tříměsíční miminko v seriálu Tak jde čas, ve kterém hrála její matka Nancy Priddyová. Když bylo Christině devět, dostala malou roli v hororu Král Kobra, a v patnácti ji obsadili do role Kelly Bundyové v seriálu Ženatý se závazky (1987).

„Byla jsem ještě panna, když jsem ji začala hrát, a najednou mi bylo šestadvacet. Hrozně to při práci uteklo. Na ten seriál ale nikdy nezapomenu. Hrát tak dlouho hloupoučkou sexy Kelly byl výkon,“ vzpomíná inteligentní herečka, jejíž almou mater byla v Los Angeles Excelsior High School s vynikající pověstí. „Většina lidí pak byla zaskočena tím, jak málo se své roli ve skutečnosti podobám. Znamená to, že jsem v ní byla dobrá. Podařilo se mi tehdy podfouknout skoro celý svět,“ pyšní se Christina, které seriál otevřel cestu k velkému filmu.

Svatba z recese s kamarádkou

Jako jedna z mála hollywoodských slavných se narodila a vyrostla přímo v Hollywoodu. Vychovávala ji jen matka, zpěvačka a herečka, naštěstí ale měla výborné kmotry, u kterých mohla trávit prázdniny. Proto je dosud její nejoblíbenější místo ostrov Maui na Havaji, kde oba žili. „Je nejvíc spojený s mým dětstvím, s kmotrou Christinou a s kmotrem Bobem, bývalým důstojníkem letectva, pro mne polobohem, něco jako Johnny Cash a John Wayne dohromady. Vždycky přiletěl a vzal mě k nim na Havaj,“ vzpomíná dodnes s láskou.

Christina byla podle matky svéráz. Svědčí o tom jak její tři tetování, tak svatba z recese s kamarádkou. „Všechna tetování pro mě znamenají něco hezkého. První je list lei, symbol síly na Havaji, ten mám u kotníku pravé nohy. Révu, kterou jsme si nechaly vytetovat s mou nejlepší kamarádkou na důkaz přátelství, mám nad nártem té levé a pak jablko jako symbol zakázaného ovoce z biblického příběhu Adama a Evy. To je pečlivě uschováno pod pravou prsní bradavkou,“ prozrazuje.

Svatba s přítelkyní v Las Vegas proběhla v době, kdy se o ni kvůli popularitě prali muži, ale žádný to nemyslel vážně. Ta pravá se konala až v roce 2001 s hercem Johnathonem Schaechem, s nímž dlouho chodila. Vydrželi spolu ale jen šest let. Rok nato přišla jako blesk z čistého nebe zpráva, že má rakovinu prsu.

„Byl to šok. Věděla jsem ale, že i matka přežila tu samou diagnózu, proto jsem si nechala oba prsy odstranit. Tenkrát jsem byla první, kdo o tom veřejně mluvil. Tím jsem otevřela cestu takto postiženým ženám. Angelina Jolie šla pak v mých šlépějích,“ vysvětluje.

Dcera musí nejprve vystudovat

„Někdo tam nahoře mě ale musí mít rád, když mi v roce 2009 přivedl do cesty životní lásku, nizozemského muzikanta Martyna LeNobleho,“ svěřuje se. Spolu pak prožili zázrak. Christina v lednu 2011 porodila zdravou holčičku. „Když jsem zjistila, že jsem těhotná, nemohla jsem tomu uvěřit. Pak se mi narodila zdravá dcera a to byl ten nejúžasnější moment v mém životě,“ vzpomíná matka čtyřleté Sadie.

Víte, že...

Martyna LeNobleho si vzala v r. 2013, kdy Sadii byly dva roky, a kde jinde než na milovaném ostrově Maui na Havaji.

Je vegetariánkou a aktivní členkou organizace na ochranu zvířat.

Od r. 2008 podporuje řadu nadací bojujících proti rakovině prsu.

„Malá mi úplně změnila život. Udělám vše pro její štěstí. Určitě nedovolím, aby z ní byla dětská hvězda. Ať nejdřív vystuduje a pak se teprve rozhodne, čím bude,“ říká rezolutně Christina Applegateová, které mateřství dodalo na popularitě i na kráse. Právě pro Sadie teď s ještě větší chutí dabuje animované komedie, jako je už třetí pokračování snímku Alvin a Chipmunkové a nová Kniha džunglí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám