Hlavní obsah

Hitem léta jsou blond vlasy a nové techniky melírování

Novinky, das

K letním trendům patří již tradičně zesvětlování a další hrátky s barvou vlasů, jako je speciální technika zesvětlování nebo naopak ztmavování pramenů různými odstíny.

Foto: Honza Kořínek

Jemné a přitom přirozené efekty dokážou podtrhnout střih vlasů.

Článek

Kadeřníci při tom pracují s novými technikami, pomocí nichž dosahují jemných a zároveň přirozených efektů, které podtrhnou střih vlasů a dodají celému účesu vzdušnost a plasticitu.

„Mezi takovou techniku patří i tzv. contouring. Jde o melírování vlasů inspirované aplikací make-upu. Jedná se o modelování tváře pomocí zesvětlování, nebo naopak ztmavování vybraných pramenů různými odstíny. Pomocí hry světla a stínu se tak rozjasní a opticky prodlouží tvář a zároveň dochází k rozzáření vlasů,“ vysvětluje kadeřník a majitel kadeřnického salónu Honza Kořínek.

Dalším trendem je velmi přirozený efekt, který ve vlasech působí nenápadně a možná až trochu nevýrazně. „Tento look se sice poprvé objevil na přehlídkových molech už před deseti lety, obliby u klientek se mu ale dostává až v posledních měsících,“ prozrazuje Honza Kořínek, který tvrdí, že tzv. sunkissed je vhodný pro všechny romantické duše, které mají přirozené, dlouhé či polodlouhé vlasy a chtějí experimentovat jen velmi zlehka.

Poslední z nových technik je tzv. babylights. Jde o velice delikátní zesvětlovací techniku, jejímž výsledkem jsou jemné barevné odlesky připomínající dětské vlásky. „Tato technika je vhodná pro ty z vás, které rády sledují módní trendy a mají přirozené nebo barvené vlasy,“ dodává Honza Kořínek.

Střihům dominují mikádo a ofina

„V současné době se nosí přerostlé ofiny, textura ve vlasech, kterou vytvoříme namačkáním mořské vody Sachajuan do vlasů. Do módy se opět vracejí krátké střihy s podstřihy nebo i tupý střih, který orámuje obličej. Vždy je výhodná konzultace s kadeřníkem, který konkrétní střih i barevnost určí dle typu obličeje,“ vysvětluje kadeřnice Michaela Drbohlavová z Bomton Brumlovka.

Na výši jsou momentálně mikáda v různých tvarech a délkách. Trendy je jak delší mikádo, tzv. lob s odrostlejší ofinou, tak tzv. The LadyBangs – jednoduché, čisté, velmi grafické mikádo s plnější ofinou.

Pakliže je mikádo správně technologicky provedené, je docela praktické, neboť se jeho životnost může pohybovat od 2–4 měsíců. „Důležité je, aby se klientka rozhodla, v jakém stylu ho bude nosit, vlny, nebo rovné, obojí je potřeba vyřešit se svým kadeřníkem a následně zvolit kvalitní produkty,“ dodává kadeřnice Veronika Dusová z Bomtonu.

Foto: L’Oréal Professionel
Foto: Libor Šula
Foto: Alice Dellal

Alice Dellal

Foto: L’Oréal Professionel
Foto: L’Oréal Professionel
Foto: Matrix

Graffiti trend od Matrixu

Foto: Matrix
Foto: HCF
Foto: HCF
Foto: Redken
Foto: Redken
Foto: Redken
Foto: Redken
Foto: Bomton

Daniela Peštová

Foto: Wella Professional
Foto: Wella Professional
Foto: Wella Professional
Foto: Wella Professional
Foto: Wella Professional
Foto: Schwarzkopf Professional
Foto: Schwarzkopf Professional
Foto: Schwarzkopf Professional
Foto: Michal Zapoměl
Foto: Michal Zapoměl

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám