Hlavní obsah

Dívka s Downovým syndromem mění tradiční modelingová pravidla

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesplňuje požadované míry slavných modelek, přesto je jednou z nich. Osmnáctiletá Madeline Stuartová se narodila s Downovým syndromem, přesto jí toto onemocnění nebrání plnit si své sny. Kromě modelingu miluje tanec, plavání a také chce být roztleskávačkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Modelka s Downovým syndromem Madeline Stuartová

 
Článek

I člověk neorientující se v módním světě si dovede představit, jakou má postavu dívka, která se chce stát nebo už je modelkou. Důležitá je nejen váha, výška, specifické míry, a také určité charisma. Taková jsou zažitá modelingová pravidla.

Madeline ale dané požadavky nesplňuje, dokonce má navíc handicap právě v podobě svého onemocnění. To jí ale nezabránilo stát se modelkou, uvedl server FoxNews.

„Maddy je jasným důkazem toho, že lidé s Downovým syndromem se nemusí lišit od ostatních, mohou dělat všechno jako oni,” uvedla při rozhovoru dívčina matka Roseanne Stuartová.

„Vůbec ničeho se nebojí, chce zkusit všechno, co bude možné. A já jí v tom nikdy nebránila, nikdy jsem jí neřekla, že na něco nemá. Naopak stále opakuji, jak je skvělá. Mojí největší výhrou byl den, kdy se narodila, nikdy jsem toho nelitovala. Je to skvělá dívka, která může všem ukázat, že i lidé s její nemocí mohou dokázat velké věci,” dodává pyšně matka.

Změna ve vnímání okolí 

Ačkoli Madelinina matka dodává, že od narození její dcery se vnímání Downova syndromu hodně změnilo, i tak ale podle ní existuje stále velký prostor, aby se toho lidé naučili více a hlavně postižené pochopili.

„Vzpomínám si, že když byla ještě miminko a já ji vozila v kočárku, lidé prohlašovali, že bych se s ní neměla ukazovat na veřejnosti. I lékaři mi tvrdili, že takové dítě v životě nic nedokáže. Měli by ji vidět dnes,” usmívá se Roseanne.

Stejně jako mnozí další lidé s tímto syndromem, i Madeline bojovala s váhou. Protože ale chtěla v životě něco dokázat, a chtěla se stát modelkou, odhodlala se s tím něco udělat. Změnila jídelníček, začala plavat, a to jen aby si zpočátku mohla vůbec vyzkoušet, jaké to je být modelkou, aby mohla chodit tancovat a trénovat na roztleskávačku.

Její program je stále nabitý, soutěží v kriketu a účastní se speciálních olympiád. Zkrátka žije život podle svých představ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám