Hlavní obsah

Ženské sexuální ikony minulého století

Novinky, Dana Sokolová

Ženy a jejich krásu a smyslnost lze bezesporu považovat za věčnou. Vzhled ženských sexuálních ikon inspiroval milióny žen z celého světa, ty toužily být stejné jako ony, a to jak krásné, odvážné, tak sexy.

Foto: Profimedia.cz

První a údajně nejkrásnější dívka Jamese Bonda

Článek

Marylin Monroe - sexuální symbol všech dob

Ačkoliv chtěla od života víc, toužila po rodině a větších hereckých rolích, v paměti lidí zůstala především jako nejsmyslnější kráska, která poblouznila svět, včetně amerického prezidenta. Díky svému erotickému pohledu zpod přivřených víček a pootevřeným rtům s vlhkým leskem - symbolem příslibu, se stala skutečným sex symbolem.

Foto: Profimedia.cz

Marilyn Monroe

Foto: Profimedia.cz

Marilyn Monroe

Foto: Profimedia.cz

Marilyn Monroe

Brigitte Bardotová

Francouzská herečka i zpěvačka, která posunula hranice filmové sexuality. Ačkoliv si zprvu užívala mediální zájem o sebe, časem začala podléhat depresím, a dokonce se několikrát pokusila o sebevraždu. Přestože jí celý svět ležel u nohou, její osobní život se pomalu rozpadal. Zatímco zachránila spoustu zvířat, o jejichž ochranu neustále bojovala, o svého syna se postarat nedokázala. Své skutečné štěstí nalezla až po roce 1973, kdy ukončila kariéru a provdala se za svého čtvrtého muže Bernarda d´Ormala.

Brigitte Bardotová

Foto: Profimedia.cz

Brigitte Bardot

Sophia Lorenová

Italská herečka, které se pro její exotický vzhled děti posmívaly, všem tedy doslova vytřela zrak, když ve 14 letech vyhrála svou první soutěž krásy. Její předností byla téměř dokonalá postava. Velká a přitom pevná ňadra, úzký pas a vyklenuté boky. Ne náhodou před ní muži klečeli doslova na kolenou, a to i ve vyšším věku, protože Sophia ani s věkem na své přitažlivosti neztrácela. O její věčné kráse svědčí i ten fakt, že se i přes svůj úctyhodný věk stala titulní tváří kalendáře Pirelli na rok 2007.

Foto: Profimedia.cz

Sophia Lorenová

Foto: Profimedia.cz

Sophia Lorenová

Foto: Profimedia.cz

Sophia Lorenová

Olga Schoberová

Česká Bardotka a sexbomba. Byla symbolem krásy celá šedesátá léta a jako první Češka ozdobila první stranu Playboye. Její krása jí otevřela cestu až do Hollywoodu, kde sice nedostala žádnou velkou roli, ale našla si zde životní partnery. Nejprve amerického herce Brada Harrise a později prezidenta společnosti Warner Brothers Johna Calleye.

Foto: Profimedia.cz

Olga Schoberová

Elizabeth Taylorová

Americká herečka zlaté éry Hollywoodu, která slavila úspěchy po celou svou hereckou kariéru. Byla považována za ikonu sexuální emancipace šedesátých let. Ačkoliv se sama nepovažovala za královnu sexu a toužila především po rodinném štěstí, muži ji zbožňovali.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Taylorová

Ursula Andressová aneb první a nejkrásnější dívka Jamese Bonda

Kráska v bílých bikinách – vůbec první Bondova dívka. Vytvořila prototyp sexy Bond girl, podle kterého byly posuzovány všechny ostatní herečky v této roli. Po prvním úspěchu se stala tato modelka na několik desítek let sexy symbolem filmového plátna.

Foto: Profimedia.cz

Ursula Andressová v Dr.No.

Claudia Cardinalová aneb CC

Jakmile někdo vysloví CC, všichni hned vědí, o koho jde. Italskou herečku tuniského původu a také Miss Tuniska 1957 proslavil její drsně chraplavý hlas a pak také její ženské křivky, které si vždy pečlivě střežila a nikdy se před zraky diváků nesvlékla. Ponechávala tak mužům prostor pro fantazii. Byla si vědoma své krásy a mezi partnery si skutečně vybírala a nebála se odmítnout i mužské idoly tehdejší doby, jako byl Marlon Brando či Alain Delon, kteří o její přízeň velmi stáli.

Foto: Profimedia.cz

Claudia Cardinalová ve filmu Diva

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám