Hlavní obsah

Růžová barva se hodí pro všechny příležitosti

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Růžová je nová černá. Nebo to alespoň tvrdí některá zahraniční módní média. Je pravdou, že barva, která byla dříve nepatřičně spojovaná pouze s hloupými plavovláskami, a to zejména kvůli filmu Pravá blondýnka, se těší velké oblibě. Poradíme, jak ji kombinovat?

Foto: Profimedia.cz

Růžová už dávno není barvou pro naivky.

Článek

V první řadě zapomeňte na tmavé barvy, například na černou a tmavě antracitově šedou. Růžová už dávno není brána jako barva pro naivky, objevují se v ní vlivné ženy, osobnosti a vysoce postavené ženy v politice. A není to tak dávno, co nad sladce růžovým kabátkem v barvě žvýkačky, který oblékla těhotná vévodkyně Kate, vzdychal celý svět. Ale nezáleží na tom, jaký odstín zvolíte. Počítají se jak mentolové, tak i zářivě neonové odstíny.

Šaty

Maxišaty jsou každý rok velkým hitem horkých letních dní. Pokud zvolíte šaty ve výrazně fuchsiové barvě, nemusíte se bát dalších barevných doplňků jako například výrazného náhrdelníku a světle růžových plastových sandálků. Na večerní posezení zvolte místo klasické černé bundy bílý křivák.

Foto: Archiv firem

Maxišaty, Lindex, 1299 Kč. Náhrdelník, Takko, 249 Kč. Gumové boty JuJu, Urbanlux, 999 Kč. Bílý křivák, s.Oliver, 2499 Kč.

Sako

Barevné sáčko? Proč ne. Na posezení v parku nebo procházku po nábřeží je ideální moderní kombinace šatů s teniskami, přičemž zajímavým detailem pro letošní rok jsou bezpochyby kontrastní prvky, jako jsou například neonové podrážky či podšívky. Šaty, které se jinak mohou zdát obyčejné, usedlé až fádní, slaďte s růžovým sáčkem, teniskami a barevnou kabelou.

Foto: Archiv firem

Pruhované šaty, H&M, 799 Kč. Sako Vero Moda, Zoot, 1099 Kč. Tenisky s neonovou podrážkou, Roxy, 1190 Kč. Velká kabelka, Roxy, 790 Kč.

Kalhoty

V růžové do kanceláře? To už není v dnešní době přeci téměř žádný problém. Zažité stereotypy, co se smí a nesmí, musíte zbořit nejdříve v sobě. Teprve potom můžete objevit kouzlo barevných a elegantních kombinací. Zkuste ležérní široké kalhoty se žlutými semišovými botami na podpatku a doplňte o neutrální top a kabelku v podobném odstínu.

Foto: Archiv firem

Top, s.Oliver, 799 Kč. Široké kalhoty, F&F, 569 Kč. Boty na podpatku, Zara, 2299 Kč. Kabelka Matt&Nat, Urbanlux, info o ceně na webu.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám