Hlavní obsah

Jak docílit jemné a hladké pokožky již během sprchování

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprchování není jen ideální způsob osobní hygieny, který tělo zbavuje odumřelých buněk, potu a nečistot, ale má i blahodárný vliv na mysl – po ránu osvěžuje a dodává energii. A co je pro vzhled podstatné, dělá dobře i pokožce.

Foto: Profimedia.cz

Pro skutečně účinnou péči o pokožku je důležité zaměřit se na výběr správného sprchového gelu.

Článek

„Ranní sprchování má příznivý vliv na prokrvení kůže, zvláště pokud ho zakončíte studenou vodou. Zvýšené prokrvení pak znamená více kyslíku a živin do pokožky, což zvyšuje její odolnost a také pevnost. Zároveň proud studené vody uvolňuje endorfiny, které pak pozitivně ovlivňují emoce a zlepšují náladu,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Yvonne Bergerová z BcD Clinic.

Teplá voda pokožce příliš nesvědčí. Připravuje ji o přirozenou vlhkost, což může vést až k jejímu zhrubnutí. Vhodné není ani dlouhodobé vystavování pokožky proudu tekoucí vody. Opět to může přispívat k její dehydrataci či vysychání.

„Chcete-li kůži chránit, vyhněte se pobytu ve sprše delšímu než 10–15 minut,” upozorňuje dermatoložka Monika Arenbergerová.

Foto: archiv firem

Sprchové mléka a gely

Pro skutečně účinnou péči o pokožku je důležité zaměřit se na výběr správného sprchového gelu. Ten by měl mít vynikající hydratační vlastnosti. Jedině tak pokožce pomůže udržet její přirozenou pružnost.

Jednou za týden je vhodné si ve sprše dopřát tělový peeling. Peelingové sprchové gely, rukavice nebo speciální kartáč pomáhají při odstraňování suché kůže a odumřelých buněk z vrchní vrstvy pokožky, jsou tak ideální pro ošetření míst s hrubšími částmi kůže (lokty, kolena, paty atd.). Stejně blahodárně může působit i masáž pokožky.

Pro kompletní péči o pokožku je vhodné kromě kvalitního sprchového gelu použít i hydratační tělové mléko, a to buď v klasické formě, či v podobě tělového mléka do sprchy.

Reklama

Výběr článků

Načítám