Hlavní obsah

Módní trendy, které stojí za to vyzkoušet

Novinky, Eva Dvořáková

Každý rok přivítá móda hned několik trendů. Některé jsou žhavou novinkou, jiné jsou v kurzu několikátou sezónu za sebou. Některé z nich zůstanou módními stálicemi, jiné postupem časů vymizí. Jaké jsou trendy roku 2015, které stojí za to následovat?

Foto: Profimedia.cz

Jaké jsou nejvýraznější trendy roku 2015?

Článek

Něžná bílá

Bílá už dávno není výsadou nemocničních plášťů. Celý bílý outfit dokáže vytvořit velmi svěží a mladistvý vzhled, dokonale se tedy hodí k jarnímu počasí. V chladnějších měsících sáhněte spíše po tkaninách, jako je vlna, kašmír a kůže, naopak v teplejších měsících začleňte bavlnu, hedvábí, nebo len.

Kombinujte společně s krémovými tóny, pastely, odstíny červené a šedé. Pozor ovšem na kombinace s černou, ne vždy totiž dopadnou dobře.

Foto: Profimedia.cz

Bílá hraje prim

Ponožky neskrývejte

Vykukující ponožky už dávno nejsou módním faux pas. Dokonce ani když je oblečete do sandálů. Jenomže musíte vědět, jak na to. Inspirujte se mladými dámami, které se rozhodly trend uchopit do svých rukou a naopak na ponožky upozornit barevným kontrastem.

V poslední době se také hodně objevuje tento trend i u pánů. Ti se totiž naučili místo nudných černých ponožek nosit do obleků a k elegantním polobotkám barevné variace. Velmi vtipný detail, který ale vyžaduje módní zkušenost a odvahu.

Foto: Profimedia.cz

Ponožky nemusíte schovávat

Kabelka, která s ničím neladí

Server divinecaroline.com vítá všechny dámy v roce 2015 a píše, že se už dále nemusí bát a úzkostlivě ladit kabelku se zbytkem oděvu. Nebo tak, aby byla v barvě alespoň jednoho kousku, či jiného doplňku v outfitu.

Ve skutečnosti totiž kabelka s doplňky křečovitě doladěná do podobné barvy může mít místo stylového zázraku opačný účinek - zastaralý retro look. Proto se nebojte potisků, zajímavých detailů, nebo neonových barev. Módní doba si žádá kabelku jako hlavní prvek outfitu.

Foto: Profimedia.cz

Kabelka jako nejvýraznější prvek outfitu

Mixujte vzory

Míchání a mixování různých látek, ale i vzorů, je jedním z osvědčených a nadčasových trendů. Kombinujte proužky s puntíky a květinovým motivem, písmena s čísly, malý motiv s velkým.

Pokud si nejste příliš jista, kombinujte pruhovanou sukni s puntíkatou kabelkou a nemíchejte další vzor. Zjemněte módní miš maš raději neutrální halenou v oblíbené barvě.

Foto: Profimedia.cz

Mixujte vzory

Tenisky a sukně

Sportovní boty se nosí úplně ke všemu, což bylo k vidění i na světových fashion weecích. Dámy ukázaly, že se dávno nemusí nosit jen ke kalhotám. Inspirujte se i vy a nebojte se je obléknout ke krátké nebo dlouhé maxi sukni, nebo dokonce k šatům.

Pokud si nejste jista barevností, zvolte bílou, která je sice náročnější na údržbu, nicméně je k ostatním barvám velice shovívavá a nepůsobí příliš výrazně.

Foto: Profimedia.cz

Tenisky se nosí i k sukni

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám