Hlavní obsah

Jak vybrat džíny podle typu postavy

Novinky, Eva Dvořáková

Až 40 % žen se stresuje, když si mají vybrat nový pár džínů. 15 % z nich se prý při svém úsilí častokrát uchýlí až k slzám. Kalhoty a džíny především jsou snad, co se týče výběru, nesložitější kousek našeho šatníku.

Foto: Profimedia.cz

Při výběrů džínů dbejte na typ své postavy.

Článek

Výběr ideálně padnoucích džínů je častokrát takzvaně během na dlouhou trať. Ale když už není zbytí, je nutné jít nakupovat. V dnešní době je hned několik střihů, můžeme jmenovat například skinny džíny, boyfriend střih nebo například džíny s vysokým pasem. Jenomže který typ bude nejvíce lichotit právě vašemu typu postavy?

Možná vás to překvapí, ale nedávná studie značky Tampax Compak Pearl uveřejněná na Daily Mailu, ukázala, že 40 % žen pořádně neví, jaký typ a střih kalhot je pro ně ideální. A 15 % z nich se při nakupování džínů stresuje.

Spousta žen chce navíc rok co rok držet krok s nejnovějšími trendy, ale zároveň si přejí, aby kalhoty zvýrazňovaly pozadí, stáhly bříško a protáhly nohy. S pomocnými radami přišla expertka Donna Ida Thortonová, které se také přezdívá „jeans queen“, tedy v překladu džínová královna. Majitelka módní značky vyrábějící převážně z džínoviny, obléká i spoustu celebrit.

Chlapecká postava

Máte chlapeckou postavu, například jako veleúspěšná modelka Cara Delevigneová nebo Cameron Diazová? To zřejmě znamená, že postrádáte ženské křivky a tvary. Výběr máte ovšem podstatně zjednodušený. Můžete nosit jakýkoliv střih se vám zlíbí, a ve správných kombinacích budete vypadat vždy skvěle. „Zvolte zajímavě střižené kalhoty, pozornost a optický objem dodáte například kalhotami se zipy anebo detaily na zadních kapsách,“ radí Donna. Pro chlapeckou postavu jsou také ideální kalhoty střihu boyfriend.

Foto: Archiv firem

Sáčko Vero Moda, Zoot, 1099 Kč. Baleríny, Deichmann, 399 Kč. Triko, F&F, 329 Kč. Džíny Levi´s 501, info o ceně v obchodě.

Postava hruška

Nebo také postava Věstonické venuše. V poslední době je propagátorkou takové postavy kontroverzní televizní hvězda Kim Kardashianová. Jak poznat, že máte takový typ postavy? Jednoduše tak, že máte mohutnější boky a zadek, a naopak méně urostlou horní polovinu těla. Zkrátka postava se v dolních partiích zvětšuje, stejně jako tvar hrušky. „Zkuste úzké džíny s vyšším pasem. Prodlužují nohy a zeštíhlují boky,“ radí Donna.

Foto: Archiv firem

Džíny, c&A, 698 Kč. Bunda, F&F, 1199 Kč. Sandálky na podpatku, Topshop, info o ceně v obchodě. Top, Lindex, 899 Kč.

Postava jablko

Některé ženy bojují s typem postavy, kterému se v angličtině říká apple, tedy jablko. Typické rysy této postavy jsou široké boky a mohutnější střed těla a zpravidla hubené či štíhlé nohy. „Doporučuji vsadit na kalhoty s elastickým pasem. Také je vhodné zaměřit se na tmavší barvy těchto kalhot a rozhodně volit střih s rovnými nohavicemi.

Foto: Archiv firem

Džíny, Lindex, 899 Kč. Kabelka Kaamba, Nila, info o ceně v obchodě. Boty Camper, Destroy, info o ceně v obchodě. Halenka, Esprit, 1499 Kč.

Dlouhé a krátké nohy

Dlouhé nohy jsou hlavně vlastností modelek, ale některé ženy mají to štěstí, že je do vínku také obdržely. „Ženy s dlouhýma nohama vypadají nejlépe v kalhotách se středně vysokým a nízkým pasem. Naopak ženy s krátkýma nohama by měly vsadit na vyšší pas, aby si opticky prodloužily nohy.“

Foto: Archiv firem

Džíny, C&A, 698 Kč. Baleríny JUJU, Urbanlux, info o ceně v obchodě. Tričko, Takko, 219 Kč. Kabelka OJJU, Zoot, 1299 Kč.

Jak poznat, že džíny perfektně sedí

Donna Thortonová říká, že velikost poznáte tehdy, pokud zezadu zastrčíte dva prsty, pokud tam ovšem dostanete celou ruku, zkuste menší velikost. O číslo menší kalhoty volte i v případě, pokud jdou svléci se zapnutým zipem, anebo velice snadno.

Doporučuje také investovat do kvalitní džínoviny, která má „paměť.“ To znamená, že se takový kousek po svlečení rychle „smrskne“ do původního stavu. „Kupujte kalhoty úzké, ale ne takové, ve kterých se nedá dýchat. Pokud se jasně napínají švy, zbytečně se netrapte a volte o číslo větší kousek.“

Poslední upozornění od módní expertky vede k tomu, aby se lidé o denim pečlivě starali a prostudovali pokyny péče o něj. „Většina džínsů se pere ve studené vodě, nejčastěji na třicet stupňů. Teplejší voda by totiž mohla poškodit tkaninu.“

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Rockový look podle Gwen Stefaniové

Málokdo by platinové blondýnce, která se proslavila především jako frontmanka kapely No Doubt, tipoval pětačtyřicet let. Matka tří malých dětí ale ani...

Výběr článků

Načítám