Hlavní obsah

Obarvené chloupky v podpaží jako výstřelek i trend

Právo, Zuzana Musálková

Sociální sítě zaplavily fotografie dívek, které si podpaží obarvují neonovými barvami, a sice na tmavězeleno nebo třeba výrazně červeně. Zdá se, že nový trend je nezastavitelný. A přidávají se k němu i „příčesky“ a nalepovací korálky.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Článek

Nejspíš za to můžeme poděkovat americké zpěvačce Lady Gaga, která v roce 2011 na předávání kanadských hudebních cen Much Music Awards zvedla ruce a odhalila poněkud zvláštně umístěné prameny modrých vlasů.

Doplněk byl očividně nalepený. Vypadalo to, jako by ho popová hvězda odstřihla z paruky, kterou měla při performanci na hlavě. Nápad vzbudil hodně pozornosti. Nicméně asi by si nikdo netipl, že ze všech výstředností a módních kreací Lady Gaga se masově rozšíří právě barevné podpaží.

Připojily se tak k hnutí, které mělo vyjádřit, že na chloupcích v podpaží není nic nechutného a žena může vypadat sexy i s nimi.

Stálice hollywoodského nebe Julia Robertsová a Madonna si s nějakým nalepováním nedělaly starosti a prostě se přestaly holit. Připojily se tak k hnutí, které mělo vyjádřit, že na chloupcích v podpaží není nic nechutného a žena může vypadat sexy i s nimi.

Mladé dívky na Facebooku, Twitteru nebo Instagramu zase v poslední době chtějí, aby bylo jasně a zářivě vidět, že v péči o sebe ani náhodou nic nezanedbávají. Naopak se pro nový vzhled vědomě rozhodly. Hned poté, co odložily žiletky, vzaly do rukou křiklavé barvy na vlasy a začaly se upravovat.

Co se šetření času a praktičnosti týká, barva samozřejmě vybledne mnohem rychleji než na vlasech, kam původně patřila, a musí se častěji obnovovat. Trend se rychle rozšiřuje. Takže pokud duhová módní vlna, kterou stále hodně lidí nepovažuje za příliš estetickou, rychle nezmizí, čekají ženy opravdu barvité starosti na bůhvíjak dlouho. Móda oholeného podpaží se koneckonců drží už skoro sto let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám