Hlavní obsah

Vrací se kalhoty s vysokým pasem à la 70. léta

Novinky, Eva Dvořáková

Letos se vrací zvonové kalhoty a všechny prvky ze sedmdesátých let. Výhodou tohoto trendu je, že vypadá skvěle i na ženách, které nemají postavu modelky. Výběrem správných a dobře padnoucích kalhot se dají zakrýt problematické partie.

Foto: Zara, Mango, Asos

Letos se budou nosit kalhoty do zvonu, široké nohavice i vysoký pas.

Článek

Zapomeňte na bokové džíny a na úzké „skinny” kalhoty. Letos je v kurzu něco úplně opačného. Spíše než uhlazený vzhled toto léto podle módních guru poletí hippie styl, veselé barvy a zeštíhlující, lichotivější střihy oblečení.

Na rozdíl od let minulých jsou ale střihy daleko slušivější. V době, kdy se šije všechno přísně na tělo, jsou volné kousky veselým zpestřením a sluší také každému typu postavy.

Vybarvěte se

K jaru patří veselé barvy. Nebojte se proto zkombinovat hned několik z nich dohromady. Pokud jste nižší postavy, ke zvonovým kalhotám obujte lodičky nebo kotníkové boty na podpatku, vyšší ženy mohou bez problému obout mokasíny nebo balerínky. Úžasným doplňkem je také šperk v barvě zlatého deště.

Foto: Archiv firem

lososové triko, New Yorker, 349 Kč. Mokasíny, F&F, 429 Kč. Náhrdelník, H&M, 299 Kč. Růžový kabát, F&F, 1799 Kč. Kalhoty, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Hippie elegance

Chcete zapůsobit? Místo sukně oblékněte palazzo kalhoty. Zapomeňte ale na klasickou košili a místo ní volte originálně řešené tílko. Pro elegantní look zase černé nebo světlé sáčko a doplňky v béžových a jemně pastelových barvách.

Foto: Archiv firem

Top, new Yorker, 349 Kč. Boty, Destroy, info o ceně v obchodě. Náušnice, H&M, 149 Kč. Sako, Ann Christine, info o ceně v obchodě. Palazzo kalhoty s extra širokými nohavicemi, Bonprix, 549 Kč.

Gumové retro

Kdo by si nepamatoval vlněné kalhoty v barvě hořčice s vysokým pasem? Velký trend se vrací. Zavzpomínejte pomocí černého roláku, vyšisované džísky a bílého batohu, který se rázem může proměnit v kabelku. Na nohy určitě patří plastové modré balerínky, které nikdo nepřehlédne.

Foto: Archiv firem

Džínová bunda, H&M, 899 Kč. Baleríny Mel, Destroy, info o ceně v obchodě. Rolák, Bonprix, 279 Kč. Bílý batoh, Lindex, 899 Kč. Hnědé kalhoty, Marks&Spencer, info o ceně v obchodě.

Citrónové jaro

Rozšířené kalhoty mohou vypadat elegantně, i když už na to spoustu lidí zapomnělo. Obnovte jejich šmrnc pomocí krajkované romantické halenky a lehkého kabátku v khaki barvě. Jarní nádech dodáte citrónově žlutým batůžkem a náhrdelníkem z umělých květin. Pro maximální pohodlí zvolte oblíbené tenisky.

Foto: Archiv firem

Khaki kabátek, C&A, 1298 Kč. Tenisky, Bonprix, 379 Kč. Kabelka Matt&Nat, Urbanlux, info o ceně na webu. Top, c&A, 550 Kč. Květinový náhrdelník, H&M, 349 Kč. Kalhoty do zvonu, New Yorker, 999 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Fashion week v New Yorku ovládla 70. léta

Týden módy v New Yorku představil trendy na letošní podzim. A co bylo k vidění? Opravdu mnoho. Jednu z nejdůležitějších módních akcí roku uzavřel oblíbený...

Pastely i vzory osvěží jarní šatník

Přivítejte do svého šatníku první sluneční paprsky. Pokud přemýšlíte o tom, že investujete do nové jarní garderoby, pak by vaší pozornosti rozhodně neměly...

Výběr článků

Načítám