Hlavní obsah

Květinové motivy přivolávají jaro

Novinky, Eva Dvořáková

Už za necelý měsíc nás čeká první jarní den. Meteorologové slibují, že se venku začne citelně oteplovat a i my můžeme pozorovat, že se příroda začíná pomalu ale jistě probouzet k životu. Ideální čas pro přivítání jara pomocí květinových motivů a potisků. Oblékněte se do květů.

Foto: Archiv firem

Bílá tunika s květinami, Bonprix, 499 Kč. Šaty s potiskem, Asos, 2153 Kč. Modrý kabát, Bonprix, 1199 Kč.

Článek

Nejenže jde o velmi slušivou a moderní alternativu, která by neměla chybět v šatníku žen, ale především se jedná o trend, který se opakuje a „letí” už několik let. Máte náladu přičichnout si k jaru nebo ho co nejdříve přivítat i ve vašem šatníku? Oblékněte se do květů.

Základním pravidlem pro oblečení s květinovými potisky je to, že by nemělo být kombinováno s jinými výraznými motivy a potisky. Pokud chcete vypadat co nejvíce elegantně, zapomeňte i na křiklavé barvy. Pohled na rozkvetlou louku potěší v přírodě, v civilu by však měli být jak ženy, tak i muži v kombinování florálních motivů a barev velmi opatrní.

Foto: Archiv firem

Top s ramínky Guess, Van Graaf, 1799 Kč. Triko s knoflíky, Roxy, 1350 Kč. Zelená košile, Esprit, 1699 Kč. S mašlí v pase, La Femme Mimi, info o ceně v butiku.

Foto: Archiv firem

Pouzdrové šaty, Bonprix, 749 Kč. Bílé šaty, C&A, 1798 Kč. Zelené s páskem, Esprit, 1999 Kč. Zavinovací, La Femme mimi, info o ceně v butiku.

Nebojte se jít jak do tunik, košil, tak i do šatů. Že květinový vzor nepatří na kalhoty? To je omyl. Pokud zkombinujete rozkvetlé kalhoty s bílou či černou tunikou, ozdobíte šperkem a skvěle padnoucím sáčkem, nemůžete nic zkazit. Pokud vám není cizí volnočasová móda a potrpíte si i na pěkné oblečení na doma nebo na sport, vsaďte na květované legíny či tepláky.

Foto: Archiv firem

Modré kalhoty, Zoot, 1149 Kč. S lekníny, Adidas, 1749 Kč. Bílé s kytičkami, C&A, 398 Kč. Tmavě modré, Femi Pleasure, 1290 Kč.

Se stále se oteplujícím počasím vsaďte i na rozkvetlé kabáty, a na neformální párty či večírek se nebojte obléknout dráždivé tmavě modré koktejlky s květinami.

Foto: Archiv firem

Koktejlové šaty, Zoot, 1149 Kč. Kabát Desigual, Fashion Days, info o ceně na webu. Šaty Maiocci, Fashion Days, info o ceně na webu. Košile s pivoňkami, La Femme Mimi, info o ceně v butiku.

Rády si hrajete s doplňky, ale výrazné vzory a barvy vám nic neříkají? Nebojte se vyjádřit hravost pomocí nenápadných signálů. Obujte se do květin. V běžné šedi či spíše černi dnešních ulic bude květy posetá bota nebo střevíček na podpatku vítaným rozptýlením.

Foto: Archiv firem

Tenisky Superstar, Adidas, 2499 Kč. Nízké, Vans, info o ceně v obchodech. Na podpatku, Zoot, 1199 Kč. Kotníčkové, Vans, info o ceně v obchodech. Modré Puma, fashiondays, 1749 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Letní kousky se v zimním šatníku neztratí

Za každou cenu v zimě schovávat do skříně krátké sukně, kraťasy nebo šaty a tuniky? Určitě ne. S několika drobnými radami si i v chladnějším období vystačíte...

Výběr článků

Načítám