Hlavní obsah

Muži k Valentýnu darují šperky, o ruku ale nežádají

Novinky, ema

Mnoho lidí se chvástá, že svátek svatého Valentýna neslaví. Čtrnáctý únor se ovšem po sametové revoluci stal velmi populární a dnes ho slaví hlavně mladí lidé. V České republice se jej letos chystá oslavit až 70 % Čechů.

Foto: Profimedia.cz

Necelé jedno procento mužů požádá svou partnerku na Valentýna o ruku. Raději darují šperky.

Článek

Proč neudělat ženám v tento den radost? Posloužit může šperk darovaný z lásky a fantazii se meze rozhodně nekladou. Nepotrpíte si na velká gesta, ovšem partnerku byste rádi potěšili? Vězte, že pokud jsou její vášní luxusní šperky nebo bižuterie, určitě s takovým překvapením „nešlápnete vedle”.

Srdce je symbolem lásky už po několik století. Již středověcí rytíři bojovali o srdce svých dam pod jeho záštitou, proč tedy nedarovat šperk právě s ním.

Foto: Archiv firem

Korálek s nápisem, Pandora, info o ceně v obchodě. Růžová brož s květinou, 620 Kč. Růžový jelínek s mašlí, 540 Kč. Bílý jelínek se srdcem, 430 Kč, vše Deers. Korálek se srdíčky, Pandora, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Červené hodinky, Louis Vuitton, info o ceně v butiku. Zlaté i stříbrné hodinky, Storm, info o ceně v obchodě. 16 GB flash disk ve tvaru srdce, Alza, 549 Kč.

 Obdarováváme i domácí mazlíčky

Třetina párů tráví svátek svatého Valentýna u romantické večeře, další třetina dává přednost oslavám v soukromí. Společnou večeři přitom častěji vyžadují ženy, muži mají naopak raději oslavy v teple domova, vyplynulo z průzkumu Equa bank.

Stále častějším jevem se pak ale stává obdarovávání domácích mazlíčků, přesněji řečeno u 38 % žen a 14 % mužů.

Foto: Archiv firem

Červené naušnice, Asos, info o ceně na webu. Naušnice s kamínky, Asos, info o ceně na webu. Náhrdelník s nápisem Love, Pandora, info o ceně v obchodě. Náhrdelník srdce, alza, 499 Kč. Naušnice Swarovski, Alza, 600 Kč.

Foto: Archiv firem

Náhrdelníky srdce, Richard Collection. Naušnice se srdíčky i náramek, vše Dyrberg/Kern, info o ceně v obchodě.

Nejčastěji darujeme šperky

„V období před Valentýnem výrazně narůstá poptávka po špercích. V loňském roce jsme zaznamenali až 200% nárůst oproti jiným měsícům,“ říká Denisa Dlabová, tisková mluvčí Alza.cz. Trendem mezi valentýnskými šperky jsou výrobky z bílého a růžového zlata.

Která žena by ovšem čekala, že čtrnáctého února přijde žádost o ruku, mohla by být zklamaná. Pouze necelé procento mužů uvažuje o tom, že svou partnerku požádá na den svatého Valentýna o ruku.

Foto: Archiv firem

Set náhrdelníku a náramku, Louis Vuitton, info o ceně v butiku. Naušnice, NILA, 952 Kč. Řetízek morelato, Alza, 1890 Kč.

Foto: Archiv firem

Set naušnice a prsten se zlatým s stříbrným srdcem, Pandora, info o ceně v obchodě. Prsten S bílým 14karátovým zlatem a 3 diamanty, ALO Lavonia, 19 500 Kč. Přívěsek s růžovým 18 karátovým zlatem a 24 diamanty, ALO Barbera, 165 450 Kč.

Reklama

Související články

Valentýnský víkend motivuje k cestování

Letos, kdy vychází svátek všech zamilovaných na sobotu, což asi není nutné připomínat, plánuje řada párů cestu do zahraničí. Někteří za teplem k moři, jiní do...

Výběr článků

Načítám