Hlavní obsah

Pařížský Fashion Week nešetří originalitou

Novinky, ema

Ve Francii probíhá od 28. do 30. ledna jedna z největších a nejdůležitějších módních událostí letošního roku. Na pařížském Mercedes Benz Fashion Weeku se představují nejznámější a nejluxusnější módní značky. A produkční a kreativní ředitelé se na prezentaci kolekcí doslova vyřádili.

Foto: Profimedia.cz

Karl Lagerfeld oblékl modelky do exotických a zářivých květin.

Článek

V Paříži předvádí své kolekce na letošní jaro/léto a podzim/zimu 2015 nejznámější návrháři světových značek, mezi které se řadí například Jean Paul Gaultier, Givenchy, Chanel, či Christian Dior.

Týden módy haute couture ukázal luxusní kousky, které si mohou dovolit jen ti nejmajetnější. Fashion weeky jsou ostře sledovanou událostí zejména z toho důvodu, že uvádějí trendy na stávající rok.

Chanel rozveselil Paříž

Kreativní ředitel pařížského módního domu Chanel, Karl Lagerfeld, předvedl opět netradiční show. Přehlídku zahájil zahradník s konví, který otvíral mechanické rostliny. Následně na molo vyšly modelky oděné do luxusních modelů, které hrály všemi barvami.

Nedaly se samozřejmě přehlédnout exotické květinové motivy, flitry a slušivé kloboučky. Z barev hrála prim petrolejově modrá, zářivá oranžová a samozřejmě svítivě růžová. Stejně jako minulý rok, i letos uvedl návrhář kolekci s absencí vysokých podpatků. Řadu spring/summer 2014 navrhl v kombinaci luxusních šatů a tenisek. Letos hrály prim vyšší tmavé boty bez tkaniček.

„Myslím, že po chmurném začátku roku jsme něco takového potřebovali,“ okomentoval vesele exotickou přehlídku sám Karl Lagerfeld. Dodal ale, že samozřejmě nejde o reakci na tragické události, které by měla připomínat lednové teroristické útoky, protože s přípravami se muselo začít už před šesti měsíci. Tak dlouho totiž trvalo vytvořit 300 květin, které zdobily módní přehlídku.

„Jsem šťastný, že žiju v bezpečném světě a můžu si nechat něco jako svou vysněnou realitu,” uzavřel Lagerfeld.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módní značka Chanel vsadila na květinové motivyVideo: Reuters

Dior vsadil na moderní minulost

I další významnou značku - Dior - vede muž. Kreativní ředitel Raf Simons usedl do čela značkového módního domu v roce 2012. Kolekce haute couture na letošní jaro a léto byla uvedena v pařížském Musée Rodin.

Dvoupodlažní přehlídkové molo bylo pokryté růžovým kobercem a jako dekorativní prvek sloužilo průmyslové potrubí a velká zrcadla. Tedy prvky, které mohly na účastníky přehlídky působit dojmem opulentního sci-fi filmu ze 70. let. Jako doprovod hrála hudba Davida Bowieho.

Nechyběly vrstvené áčkové retro sukně, ale ani netradiční upnuté overaly, které výrazně zdůrazňovaly těla útlých modelek. V kolekci rovněž nechyběla krajka, latex a flitry. Raf Simons dokázal tyto velmi odlišné materiály geniálně zpracovat a zachovat tak eleganci i punc luxusu významné módní značky.

„To, jakým způsobem vnímám Davida Bowieho, je i cesta, jak vnímám tuto kolekci. Není nutné na ni nahlížet esteticky, ale spíše jako na jakýsi druh konceptu. Chtěl jsem se vrátit v čase jako na poslední couture přehlídce, a zkusit, jestli mohu uvést dohromady tři dekády dohromady, 50., 60. a 70. léta,“ řekl Simons agentuře Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Přehlídka Dioru na týdnu módy v PařížiVideo: Reuters

Perla přehlídky La Perla

Luxusní značka spodního prádla La Perla ukázala ve své kolekci eleganci i dráždivost. Nesměla samozřejmě chybět krajka a smysly dráždící organza. La Perla uvedla netradiční podvazky v podobě legín, ale i dráždivá body, která ovšem neodkrývají víc, než je skutečně třeba a tím ponechávají prostor pro představivost.

Z barev hrála prim černá a světle modrá. Přehlídku uzavřela supermodelka Naomi Campbellová, která svou skvělou postavu skrývala za polo-průsvitným černým modelem.

Další módní přehlídky světových značek se budou odehrávat až do 30. ledna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na přehlídce spodního prádla La Perla zazářila Naomi CambellováVideo: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám