Hlavní obsah

Kosmetické zvyky, které přidávají roky

Novinky, ema

Některé ženy aplikují dodnes kosmetické zvyky, které si osvojily ve školních letech. Jenomže pleť se mění a bohužel i stárne, a tak je časem potřeba některé staré dobré návyky „překopat”, a to od základů.

Foto: Profimedia.cz

Osvěžte pleť leskem se třpytkami. Omladí.

Článek

Pozor na barvu tvářenky. Mnoho žen je zvyklých používat na „jablíčka“ na tvářích červené a okrové odstíny. Ale s věkem pleť ztrácí svěžest, proto je důležité ji alespoň opticky podpořit.

Po třicítce by do kosmetické taštičky měla přibýt tvářenka v jemně broskvové nebo svěží růžové barvě. Maskérka Kim Youngová doporučuje, aby se ženy vyvarovaly aplikování podélně, tedy po celých lícních kostech. Tvář se nejlépe rozsvítí a rozzáří lehkým poklepáním na líčka, která objevíte tak, když se pořádně usmějete. Pro ještě lepší efekt ještě můžete poklepat štětcem se třpytkami z bronzeru.

Foto: Archiv firmy

Použijte svěžejší tóny tvářenky. Osvěžte zdravíčka růžovou či broskvovou barvou. Opatrně s dávkováním. Na Místo klasické pudrové tvářenky můžete použít tuhou či gelovou. Růžovou i meruňkovou prodává Topshop, info o ceně v obchodě.

Zapomeňte také na stoprocentně krycí, hutné make-upy. Ve skutečnosti totiž díky nim pleť vypadá o mnoho let starší. Je to zejména proto, že není vidět její přirozená struktura a čím déle je make-up na obličeji, tím více se objevují obličejové vrásky.

Proto vyměňte krycí make-up za BB či CC krém a nezapomeňte jako podklad použít primer. Na závěr fixujte minerálním pudrem a štětec vždy po aplikaci pudru „sklepněte“ o ruku, aby bylo použito opravdu jen nutné množství. Pokud se vám pleť nemastí, nebojte se nanést jen na T zónu.

Foto: Archiv firem

Zkrášlující hydratační BB krém, NIVEA, 200 Kč. Rozjasňující BB krém Anew ultimate se SPF 20, AVON, 390 Kč. Kompletní sjednocující korekční denní krém se SPF 30, La Roche-Posay, 449 Kč.

Zářivá líčka, orosená víčka, lesklé rty. I tak si někdo může představovat znaky mládí. Pokud si ale myslíte, že už je žena od určitého věku na tyto kosmetické triky stará, můžete se mýlit. „Je nutné myslet na umírněnost make-upu, rozhodně jde ale najít něco, co vypadá přirozeně a má mladistvý nádech,“ říká Kim Youngová. Zkuste proto místo obyčejné šedé nebo černé tužky na oči zvolit tužku s nenápadnými třpytkami nebo podobné oční stíny či gelové linky. Nešlápnete vedle ani s kvalitním leskem na rty v tělové barvě.

Nespoléhejte na trendy 80. a 90. let

V 90. letech bylo úzce vytrhané obočí velmi trendy. Jenomže dnes, v době, kdy se oslavuje možná až příliš husté obočí jedné z nejúspěšnějších modelek současnosti - Cary Delevigneové, je přísná úzká linka naprostým tabu a kosmetickým i módním prohřeškem. Mladě a přirozeně působí silnější a plnější obočí, a pokud vám příroda nedopřála, neváhejte sáhnout po tužce na obočí v přirozeném odstínu. Ale pozor! Nic se nesmí přehánět a myslete na to, že méně je někdy více. Jestliže chcete obočí dát tvar, místo tužky použijte stín nebo speciální gel.

„Trendy 80. a 90. let jednoduše přišly a zase odešly. To znamená, že by ženy, které několik let lpí na stejné barvě vlasů, měly zvážit modernější střih, barvu, ale i barvy kosmetických zkrášlovadel, které se objevují v kosmetických kufřících.

Foto: Archiv firmy

Stylingové gely na obočí seženete v několika odstínech, Rimmel London, 99 Kč. Pěnové stíny s měsíčním třpytem, Dermacol,info o ceně v obchodě. Tužky na oči Tužka na oči Show Time Glitter, NYC, 49 Kč.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám