Hlavní obsah

Noc venku lidem znovu ukáže, jaké to je žít v zimě na ulici

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jenom v Praze letos bude trávit zimu venku kolem tisíce lidí bez domova. Nejedná se přitom o nic příjemného, naopak mnohdy jde o život. To si bohužel málokdo uvědomí bez toho, aby na vlastní kůži zjistil, jaké to je. Proto 20. listopadu již podruhé Armáda spásy pořádá akci Noc venku, při níž si to lze vyzkoušet.

Foto: Armáda spásy

Shodou mnoha nešťastných okolností a sledu událostí může bezdomovectví postihnout kohokoli z nás.

Článek

Kdo si loni Noc venku skutečně prožil, odnesl si nezapomenutelný emotivní zážitek. „Chudoba je nemocí každé společnosti a bezdomovectví je u nás její nejdrastičtější formou. To, že člověk nemá kde spát, nemá se z čeho radovat, na co se těšit a ještě si v takové chvíli připadá naprosto opuštěný, je nejhorší možnost vyloučení ze společnosti. Proto tuto akci pořádáme a zveme každého člověka, kterému osud lidí na ulici není lhostejný, aby se akce zúčastnil,“ vysvětluje Jan F. Krupa, národní ředitel sociálních služeb Armády spásy.

Shodou mnoha nešťastných okolností a sledu událostí může bezdomovectví postihnout kohokoli z nás.

Spacák, karimatku a kartony s sebou

Noc venku vypukne ve čtvrtek 20. listopadu na Jungmannově náměstí v Praze, v areálu před kostelem Panny Marie Sněžné. Vedle několika odborných příspěvků akci podpoří svým vystoupením Muzikanti bez domova, kapely BB702, Jauvajs, Tensing Praha. Lidé se budou moci seznámit s organizacemi, které se lidem bez domova věnují, zapojit se do výtvarného workshopu či ochutnat guláš Armády spásy.

Vstupné na akci je nenošené spodní prádlo a ponožky v minimální hodnotě 50 Kč.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Celá aktivita začala v roce 2012 v Ostravě, v loňském roce se do kampaně zapojili lidé v osmi městech, letos je to již 14 měst. Akci organizují Sdružení azylových domů ČR, Armáda spásy, Jabok a Společnou cestou. Více informací je možné získat na stránkách www.nocvenku.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám