Hlavní obsah

Třicátník princ Harry: stamilióny a nová láska

Právo, Zdeněk Nevělík

Britský princ Harry pohádkově zbohatl 15. září, kdy oslavil třicáté narozeniny. V tento den totiž zdědil část jmění po své matce, princezně Dianě, jejíž výše se podle listu The Sunday Times pohybuje kolem deseti miliónů liber (bezmála 345 miliónů korun). To je dost i na poměry členů královské rodiny. Ve skutečnosti měl svou část dědictví dostat už před pěti lety, v den svých pětadvacátých narozenin, jak to určila jeho matka. Správci závěti však termín prodloužili o pět let.

Foto: Profimedia.cz

Harry si nyní více uvědomuje důležitost přísné královské etikety. To však neznamená, že se z něj stal suchar.

Článek

Ne že by dosud třel bídu s nouzí. Kromě podpory ze strany otce, budoucího britského krále, prince Charlese, si Harry jako kapitán v britské armádě vydělá každoročně 400 tisíc liber (bezmála 14 miliónů korun). Může navíc počítat i s dědictvím dalších dvou miliónů liber, které mu zanechala jeho prababička, královna matka. Na třicáté narozeniny také spolu s bratrem Williamem zdědili pompézní svatební šaty z hedvábí a perel, které měla na sobě Diana, když se vdávala za Charlese.

Charita a povinnosti

Harry, který se v minulosti vícekrát nechtěně dostal na přední stránky bulvárů, se už několik let snaží vybudovat si image zodpovědného moderního šlechtice. Pravda, ještě před dvěma lety se nechal vyfotit v rouše Adamově při divokém večírku se striptýzem v hotelu v Las Vegas, jde ale spíše o jednorázový úlet než o pravidlo.

Princ je velmi činný v charitě, zejména té vojenské. Loni v prosinci například došel na jižní pól spolu s expedicí pořádanou organizací Walking with the wounded (Jdeme se zraněnými), která pomáhá válečným invalidům. Zabodoval také před měsícem, když oznámil, že své narozeniny stráví na hrách tělesně postižených v Londýně, kterých se stal patronem. „Nedovedu si představit lépe strávené třicáté narozeniny,“ řekl.

Už pár let také zastupuje svou babičku, královnu Alžbětu II., při oficiálních příležitostech, při nichž se mu daří plnit nelehký úkol – vystupovat přirozeně, ale zároveň důstojně reprezentovat britskou monarchii.

Foto: Profimedia.cz

Prince Harry se svou matkou Princeznou Dianou

Harry si nyní zkrátka více uvědomuje důležitost přísné královské etikety a zodpovědnost, která je s jeho postavením neoddělitelně spojena. To však neznamená, že se z něj stal suchar. Pořád si rád zašprýmuje, jako když se novinářům, zvědavým na jeho reakci na zprávu o novém těhotenství Williamovy manželky Kate, s ironií svěřil, že se nemůže dočkat, až bude jeho bratr při výchově hned dvou dětí „více trpět“.

Vůbec ho údajně nevzrušuje, že po narození dalšího bratrova potomka se posune na páté místo nástupnictví na britský trůn. Spíš naopak. Dobře ví, že být králem přináší spoustu povinností. Podle svých slov se raduje, že může zůstat sám sebou – jak jen může být sama sebou jedna z nejsledovanějších celebrit planety.

Egyptská krasavice

Aby ale nechyběla třešnička na narozeninovém dortu, zdá se, že Harry překonal trauma z letošního rozchodu s přítelkyní Cressidou Bonasovou díky nové horké známosti.

Vyvolenou je podle bulvárů mladá a bohatá Egypťanka Enayat Younesová. Princ prý tuto 22letou orientální krasavici, jejíž předkové patřili k egyptské královské rodině, potkal v létě v jednom španělském nočním klubu a známí je prý nemohli od sebe odtrhnout.

Ne že by od Bonasové neměl Harry další známosti – byl například spatřen s královnou krásy Camillou Thurlowovou nebo manažerkou Sarah Hazenovou. The Daily Mail ovšem připisuje největší šance Younesové. Právě ona by mohla podle deníku chytit do chomoutu zřejmě nejžádanějšího nezadaného mladého muže na světě.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry na festivalu rugby v Manchestru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám