Hlavní obsah

Kozačky a nejčastější hříchy při jejich nošení

Novinky, Eva Dvořáková

Jsou ženy, které se bez vysokých bot pod nebo nad kolena neobejdou. Dají se nosit k sukni, šatům, ale i kalhotám. Bohužel je to velmi atypický druh obuvi, proto je velmi snadné dopustit se módního faux pas.

Foto: Profimedia.cz

Kozačky užijete na podzim i v zimě.

Článek

Nezbytnost a módní trend dohromady. Přesto se ale najdou ženy, které kozačky nenosí a raději zůstávají věrné nižším botám. A možná o hodně přicházejí.

Nicméně je pravda, že vysoké boty jsou ideální do podzimního počasí, tedy do doby, než venku napadne sníh a pomalu, ale jistě přichází čas buď na vyteplené boty, anebo sněhule. Pokud je ale zima mírná a v ulicích se lidé nebrodí závějemi sněhu, je možné kozačky nosit až do jara.

Jak je nosit? Pokud mají vysoké boty místo i ve vašem botníku, pak byste se měly nejprve zamyslet nad jejich barvou. Je ale možné experimentovat s barvami od olivově zelené až po bílou a červenou. Ovšem nejlépe uděláte koupí kozaček v klasické černé či hnědé barvě.

Kozačky nad kolena

Pokud se vám líbí boty sahající délkou nad koleno, mějte na mysli, pokud chcete, aby nejlépe vynikly, že patří ideálně k mini sukním, a to co nejkratší délky. Tedy maxisvetry pod zadek, tuniky, šaty. Můžete také obléci velmi úzké kalhoty, ovšem se sukní či šaty zkrátka vypadají provokativně vysoké kozačky úplně nejlépe.

Foto: Archiv firem

Svetr s třásněmi Lindex, 999 Kč. Náhrdelník Antipearle, info o ceně v e-shopu. Kozačky nad koleno Salamander, 4990 Kč. Vínové šaty Karen Millen, 7200 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: S gumovou vsadkou Zara, 3799 Kč. Nad koleno Högl. Lesklé Karen Millen, info o ceně v obchodě. Se zavazováním Topshop, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Olivové Zara, 3799 Kč. Nad kolena Högl. Ve stylu seprané kůže Salamander, 4790 Kč. Blěděmodré Bonprix, 999 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Na malém podpatku Dorothy Perkins, info o ceně v e-shopu. S přezkou na lýtku Deichmann, 1199 Kč. Na podpatku Zoot, 1569 Kč. S tmavou vsadkou Zoot, 1569 Kč.

Kozačky pod kolena

Boty pod kolena užijete jak ke kalhotám, tak šatům i sukni. Pokud v zimě oblékáte kalhoty volnějšího střihu, můžete se vysokými botami příjemně „zahřát”. Tento typ i výška bot jsou mezi českými ženami stoprocentně nejoblíbenější, ovšem velmi častým prohřeškem jsou široké džíny „nastrkané” do kozaček. Krabatí se, vyčnívají, což nevypadá dobře.

Také je důležité si zapamatovat, že ke kozačkám nepatří sportovní oblečení, žádné šusťákové bundy či školní batohy. Investujte raději do kvalitní kabelky, pokud si nejste jisté barvou, vyberte co nejpodobnější barvě bot. Ke kozačkám kombinujte jedině úzké kalhoty, nejlépe s tunikou či košilí.

Foto: Archiv firem

Džíny H&M, 599 Kč. Kozačky Baťa, 3299 Kč. Košile Esprit, 1199 Kč. Kabát Esprit, 3499 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Se zipem Answear, 2819 Kč. S přezkou přes kotník Deichmann, 2199 Kč. Vojenské DKNY. Semišové Zoot, 2529 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Semišky Zara, 2499 Kč. Zrzavo hnědé Salamander, 5490 Kč. Se stříbrnou přeskou, Bonprix 849 Kč. Hladké Deichmann, 2199 KČ.

Mohlo by se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jak nosit barevné a vzorované silonky

Líbí se vám trend barevných punčoch, ale nevíte, k čemu je nosit? Nebo naopak nemáte odvahu je obléct? Právě je na ně ale ideální čas, tak se poohlédněte po...

Výběr článků

Načítám