Hlavní obsah

Zpátky do minulosti aneb účesy z 80. let

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmdesátá léta, doba živelných diskoték, „plesnivých” mrkváčů a mokré trvalé na vlasech. Kdo ji neměl, jako by snad ani nebyl. Když se lidé dívají na své fotky z té doby, kolikrát se musí usmívat a dokola opakovat, že to snad ani není pravda.

Foto: Profimedia.cz

Jane Seymourová, rok 1981 a nyní

Článek

V době, kdy u nás letěly hity jako Holky z naší školky a z rádií téměř nepřetržitě hrál Michal David, vystupovali na světové scéně Cyndi Lauperová, Boney M. nebo Sandra.

Všechna saka měla mocně vycpaná ramena, džíny - plísňáky - značky Pace se nosily do pasu, nahoře široké, dole úzké, samozřejmě pořízené v Tuzexu za bony. Do nich vždy patřilo barevné triko či vzorovaná košile. Výrazné bylo i líčení. Letěly modré oční stíny, tmavé linky, zlaté doplňky. Dokonale toto období mapuje dodnes velmi oblíbený film, Discopříběh.

Doslova „perly” by se ale našly i mezi několika celosvětově známými tvářemi. Víte nebo vzpomenete si, jak před dvaceti lety vypadal třeba takový idol žen David Hasselhoff nebo tehdejší sexsymbol Jane Fondová? Například zpěvák Rod Stewart zůstal svému účesu, á la 80. léta věrný dodnes.

Foto: Profimedia.cz

David Hasselhoff v roce 1979

Foto: Profimedia.cz

Jane Fonda v 80. letech a nyní

Foto: Profimedia.cz

Heather Lockheart v roce 1986 a nyní

Foto: Profimedia.cz

Goldie Hawnová v roce 1981 a nyní

Foto: Profimedia.cz

Brooke Shields v roce 1979 a nyní

Foto: Profimedia.cz

Rod Stewart v roce 1980 a dnes

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám