Hlavní obsah

Módní tipy pro ženy štíhlé postavy aneb Jak si vytvořit křivky

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni vám závidí ploché břicho, malá ňadra a velmi útlý pas či štíhlé paže a stehna. Jenomže vaši váhu vám nadělila zčásti příroda a z druhé části i geny, což je pro mnohé důvod k žárlivosti. Jenomže si málokdo uvědomuje, že přílišná hubenost může být i na obtíž. A to i v běžné konfekci.

Foto: Profimedia.cz

V případě, že nechcete na svou štíhlost ještě více upozorňovat, vyhněte se černé barvě.

Článek

Hubené ženy mají problém s vytvořením iluze křivek, které jsou poslední dobou u žen tolik žádané. Bohužel ne všechno oblečení sedne tak, jak by si přály. U mnoha kousků se totiž stává, že štíhlým dívkám sice perfektně sedne obvod pasu, ovšem na stehnech a zadku látka plandá. To samé ovšem může platit u vytvarovaných, neelastických šatů, u sak, košil i společenských kompletů.

Tedy pokud se někdo narodí s přirozeně štíhlou postavou, měl by znát několik zásadních pravidel, do čeho se obléknout, aby nevypadal ještě hubeněji, pokud to ovšem není jeho účelem.

Pokud si chcete dopomoci k ženským křivkám a přibrat se vám nedaří, dejte ve svém šatníku prostor několika zásadním pravidlům.

Noste zářivé barvy

Foto: Archiv firem

Žluté šaty Marks&Spencer, xx Kč. Fuchsiový overal F&F, 999 Kč. Sako, F&F, 799 Kč. Zelený kabát Marks&Spencer, XX Kč.

Pokud možno, vyhněte se černé barvě. Pokud se v ní ale cítíte dobře, vyvarujte se alespoň černého outfitu od hlavy až k patě. Naopak zkuste vystoupit z řady a do své skříně zařadit krásně zářivé barvy a oblečení s potiskem. Skvělým řešením jsou i barevné overaly, a to jak do společnosti, tak i na běžné denní nošení. Na podzim by se ve vaší skříni mohl zabydlet barevný kabát.

Rozšiřujte

Foto: Archiv firem

Leopardí F&F, 599 Kč. Tartanový vzor Marks&Spencer, xx Kč. Světle modré Reserved, info o ceně v obchodě. Khaki Lindex, 799 Kč.

Ano, opticky by se mělo rozšiřovat, to je logické. Posledních několik let jsou sice v kurzu co nejužší skinny džíny, ovšem na velmi štíhlých nohách nevypadají příliš přitažlivě. Proto se nebojte objevit kouzlo rovných či rozšířených nohavic. Opět se vyhněte černé a zaměřte se na barvy, potisky a aplikace.

Čím více, tím lépe

Foto: Archiv firem

Svetr Orsay, 949 Kč. Šála Orsay, 299 Kč. Kabelka Orsay, 549 Kč. Pončo karren Milen, info o ceně v obchodě. Vzorované džíny Desigual, info o ceně v obchodě.

Jelikož štíhlé ženy jsou daleko častěji zimomřivé, další trend je nejen stylový, ale i praktický. Rada zní: vrstvěte. A čím více vrstev, tím lépe. Nebojte se obléknout tílko, na něj svetr a přes svetr ještě módní pončo a šálku. Nezapomeňte, že s vrstvami jdou ruku v ruce i doplňky.

Opásejte se

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. Baťa, 2199 Kč. S dírkou na patě Zara, 999 Kč. Vykrojené New Yorker, 649 Kč.

Pokud postrádáte na své postavě křivky, pokuste se je vytvořit. Jak? Pomocí pásku. Na těle přepásejte místo, které je nejvíce štíhlé a opticky tak vytvořte nové proporce. Zkuste klidně sepnout i barevný kardigan či vlněný oversized svetr. Pásek dodá šmrnc i na první pohled obyčejným a nudným outfitům.

Na vysoké noze

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 999 Kč. S aplikací Baťa, 2199 Kč. Vykrojené na patě Zara, 999 Kč. Klasické lodičky New Yorker, 649 Kč.

Proč ne? Díky podpatkům je sice žena vyšší, ale je také dokázáno, že se ženy v některých případech cítí ve vysokých botách také daleko sebevědomější. Pokud jste vyšší postavy, volte spíše menší podpatky, je-li tomu naopak, nebojte se jít do výšek nad deset centimetrů.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Módní peklo i ráj v podání celebrit

Opulentní událost, jakou předávání televizních cen Emmy Awards 2014 jistě je, se nikdy neobejde bez módních kritik. A to jak pozitivních, tak i negativních....

Výběr článků

Načítám