Hlavní obsah

Další úspěšná seriálová šéfka policie miluje boty

Právo, Jana Rovenská

Tato doba je zvlášť v zahraničních televizních seriálech velice příznivá rolím policejních šéfek. Po nám známé policejní komisařce Julii Lescautové a po šéfce týmu policejních specialistů Terese Lisbonové v Mentalistovi je tu další - seržantka Kingová ve stejnojmenném krimiseriálu v podání charismatické Amy Price-Francisové.

Foto: archív ČT

V kanadském seriálu Kingová se svým kolegou detektivem Derekem Spearsem v podání Alana Van Spranga. Od úterý 2. září večer na ČT 1.

Článek

Dnes osmatřicetiletá půvabná Angličanka, která vyrůstala s rodinou v Torontu, si zahrála vedlejší role nejméně ve třech desítkách kanadských a amerických seriálů, jako byla například Plastická chirurgie, Médium, Sue Thomas: Agentka FBI, výraznou rolí byla její Cara Bowdenová v seriálu 24 a další. Teprve ale v krimiseriálu Kingová dostala hlavní roli velitelky policejní jednotky pro závažné zločiny.

„Myslím, že jsem si už od třiadvaceti, co hraju, na hlavní roli léta odsloužila,“ směje se půvabná Amy, která ani ve strohé policejní roli neztrácí na atraktivnosti. Kanadský seriál Kingová totiž přichází s odlehčeným mixem epizodických detektivních případů a vztahového dramatu.

Postava zajímavá profesně i lidsky

„Hlavně jsem měla štěstí na to, že role Jessiky Kingové je nejen profesně, ale i lidsky zajímavá. Je to cílevědomá, neoblomná a paličatá vyšetřovatelka, která dříve pracovala u oddělení vražd, kde díky své intuici, empatii a pozornosti k detailům patřila k nejlepším. Její vlastnosti ale vedly ke konfliktu se zkorumpovaným nadřízeným a k přeložení do policejního call centra. Nyní, po roce a půl, si ji policejní šéf vybral jako novou velitelku jednotky pro vážné zločiny, což je jedna poloha role,“ vysvětluje zaujatě.

Kingová je jednou z prvních žen u policie, která se dokáže sebevědomě prosadit v mužském světě, aniž by přitom rezignovala na ženské přednosti.

„A ačkoli byla práce pro Kingovou vždy na prvním místě, má, na rozdíl od většiny policistek ve stejném postavení, také svůj osobní život,“ pokračuje Amy v přiblížení své postavy. „Po několika neúspěšných manželstvích nyní snad již definitivně našla štěstí s Dannym Slessem, o několik let mladším detektivem z oddělení zbraní a gangů. Společně se nyní pokoušejí o dítě, což ale s ohledem na nový pracovní nápor nebude nic jednoduchého…“

Kingová je podle Amy také jednou z prvních žen u policie, která se dokáže sebevědomě prosadit v mužském světě, aniž by přitom rezignovala na ženské přednosti. Zakládá si na tom, jak pěkně vypadá, že je sexy, ulítává na botách… Podstatné je, že si to může dovolit, protože je především dobrá ve své práci,“ říká obdivně o své seržantce Amy.

Roli popisuje detailně, sebe nikoli

Zajímavé je, že roli popisuje 170 centimetrů vysoká atraktivní herečka do detailů, kdežto o sobě toho prozradí velice málo. Jen to, že na střední škole chodila na taneční lekce a že vystudovala Národní divadelní školu v Kanadě. Později se z Toronta přestěhovala do Los Angeles, kde žije i dnes.

Kromě Kingové má ráda roli ze seriálu Uklízeč (2008), kde si zahrála manželku Benjamina Bratta. „Mám na seriál jednu roztomilou vzpomínku. Když jsem řekla, že točím s Brattem, naslouchající zajímalo, jestli jsme se museli líbat. Když jsem přitakala, myslím, že mi všechny ženy záviděly. Až pak jsem si uvědomila, že to herectví je přece jen pěkná práce,“ končí s úsměvem Amy Price-Francisová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám