Hlavní obsah

Žlutá barva stylově prozáří ponuré podzimní počasí

Novinky, Eva Dvořáková

Sytě žlutá barva, místy až skoro do oranžova, nebo naopak svítivě neonová či kanárkově žlutá? Zkuste ji. Je sice poněkud výraznější, to ovšem není na překážku. Zkuste místo klasických malých černých obléknout žluté mini šaty, nebo si na honosný ples vzít jemnou pavučinkovou žlutou róbu. Naučte se nosit barvy.

Foto: Profimedia.cz

Slavné dámy, které se oblékly do žluté.

Článek

Na výběr je u této barvy hned několik odstínů. Vybírat můžete z romantických pastelů, které sluší jak porcelánové, tak i opálené kůži. Pak také z na podzim velmi oblíbeného hořčicového odstínu, který velmi sluší ženám se zrzavými a tmavými vlasy.

Foto: Profimedia.cz

je zcela na vás, zdali zvolíte světlou, nebo tmavě žlutou, hořčicovou barvu

Klasickou žlutou, jak ji známe z dětství, mohou bez obav oblékat blonďaté dámy, a neony prostě sednou každému. Zkrátka stačí si najít odstín, který vyhovuje vašemu tónu pleti či preferencím, a směle se pustit do kombinování.

Jako u jiných barev i zde platí, že nemusíte jít do sladěného, jednobarevného outfitu a směle můžete zařadit například jen výraznější doplněk.

Foto: Profimedia.cz

někdy stačí jen žlutý doplněk

Foto: Archiv firem

Žlutý pastel: Kalhoty, H&M 999 Kč. Boty Humanic, 1999 Kč. kabelka Louis Vuitton. Top, H&M 799 Kč.

Žlutý kabát na podzim

S blížícím se podzimem se ale nemusíte bát například ani žlutého kabátku, který můžete doplnit například tmavě červenou barvou, jež mu dodá na vznešenosti. Nebojte se nosit vysoké semišové kozačky a doplnit je rozkošnými rukavičkami a luxusní kabelkou.

Foto: Archiv firem

V barvách podzimu: Rukavice a kozačky, obojí Tosca Blue XX Kč. Kabela, Louis Vuitton. Žlutý blejzr, Bonprix 1399 Kč.

Místo malých černých zkuste malé žluté

Chystáte se na večerní párty? Zkuste žluté šaty a vlasy vyčesat do drdolu, klidně je ozdobte zajímavou čelenkou, černou síťkou či květinou. Na krk připněte luxusní šperk či bižuterii, a pokud nemáte pohodlné boty na podpatku, nebojte se použít nízké kozačky s přezkou či baleríny. Samozřejmostí je psaníčko do ruky.

Na co ale určitě nemyslete, jsou černé silonky. Pokud si na ně potrpíte, rozhodně zvolte tělové bez lesku.

Foto: Archiv firem

Černé vyměňte za žluté: Náhrdelník, Louis Vuitton. Psaníčko, Humanic 1499 Kč. Kotníkové boty, Reserved 1699 Kč. Šaty, Bonprix 379 Kč.

Ven v pestrých barvách

Žlutá barva může být elegantní i hravá zároveň. Pokud chodíte do přírody sportovat, či se procházet, zkuste třeba žluté tenisky. Žlutá si všeobecně velmi dobře rozumí s šedou barvou, na ven se nemusíte bát kombinovat i jiné výrazné barvy, například v podobě veselé růžové čepice.

Foto: Archiv firem

Outfit na procházku v přírodě: Tenisky, Bonrpix 379 Kč. Čepice, Femi Pleasure 489 Kč. Legíny (899 Kč) i mikina (1649 Kč), Adidas.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám