Hlavní obsah

Nový módní trend? Čína zařazuje do svých kolekcí hygienické roušky

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Čím dál častěji se setkávám s tím, že jsou hygienické roušky běžnou a automatickou součástí rutinního života některých lidí,” říká módní návrhářka Nina Griffeeová. Ta se svým týmem navrhla novou kolekci, kterou představila v Hongkongu a jejíž součástí jsou hygienické roušky přes ústa. Snaží se tak apelovat na módní průmysl, aby se začal více přizpůsobovat obyčejným lidem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Módním trendům podléhají už i respirační roušky na obličejVideo: Reuters

 
Článek

Modelky po mole pochodovaly s nasazenými hygienickými a respiračními rouškami přes ústa. Povětšinou byly vyvedené v černé barvě, sem tam se ale objevovaly i kousky s barevnými vzory. Pekingský tým do své kolekce zahrnul respirační masky, protože, jak se k tomu později vyjadřuje sama návrhářka, je to součást každodenního života. „Když odcházím z domova, vždy si kontroluji, jestli u sebe mám klíče, mobil, peněženku a masku,” říká Grifeeová.

Umělecký tým hlásá, že se mu podařilo skloubit funkční věc, módu a trendy dohromady. Nebyli spokojení se současnou situací, kdy je na trhu povětšinou k dostání obyčejná bílá maska, která nemusí vždy ladit s outfitem nositele. Tento fakt se jim zřejmě zdál více než znepokojující, a tak se rozhodli jednat.

Dýchejte „čistější” vzduch

Některé z jejich masek v sobě mají zabudovaný filtr, takže jejich nositelé zjednodušeně řečeno dýchají „čistější” vzduch, tedy alespoň podle toho, jak tvrdí samotní výrobci.

V módní kolekci převažovaly volné šaty, ponča a tuniky. Když si je nositelka bude chtít svléci, nebude jí maska nikterak překážet a oblečení s klidem a bez problémů přetáhne přes hlavu.

Nutno podotknout, že kolekce sama o sobě by se zřejmě nedostala do širšího povědomí lidí, nebýt právě výstředního doplňku v podobě filtračních masek. Ničím totiž nevyniká, barvy jsou fádní a střihy nemají možnost zaujmout, celkový dojem působí nudně, místy jsou modely dosti zarážející. Ovšem diváci se zřejmě museli spokojit s tím, že šlo nejspíš o záměr.

Reklama

Související články

Pruhy nepatří jen námořníkům, zkuste je i vy

Modrá, bílá, červená, nesmrtelné pruhy. To je kombinace, která kdysi patřila námořníkům. Jenomže námořnický styl se stal oblíbeným i mezi obyčejnými smrtelníky...

Podpatky aneb život na vysoké noze

Jednou za čas to potřebuje každá z nás. Hodit se do gala, udělat si perfektní make-up, vyfoukat si vlasy a dokonale sladit oblečení. Poslední krok...

Výběr článků

Načítám