Hlavní obsah

Osobnost a povahu ženy prozradí styl líčení

Novinky, bok

Každá žena se chce líbit. Některé mají to štěstí, že vypadají od přírody skvěle, jiné svůj vzhled dolaďují make-upem. Co žena, to specifické líčení, které něco málo napoví o její osobnosti.

Foto: Profimedia.cz

Některé ženy bez výrazného make-upu neodejdou z domu, jiným k úpravě postačí jen řasenka. Co styl, to jiná vypovídající vlastnost o nositelce.

Článek

Odhadnout ženu na první schůzce nebývá snadné. Některé jsou stydlivé, jiné nedobytné, není tak jednoduché dostat se na kloub jejich skutečné povaze a osobnosti.

I na počátku už ale může něco málo napovědět například styl, jakým se žena maluje. Zda preferuje výrazné oční stíny, používá výraznou barvu rtěnek, nebo spoléhá na přírodní vzhled. Stejně jako oblíbený účes nebo styl oblékání dokáže i líčení na svou nositelku něco prozradit.

Servery Women’s Health magazine a Daily makeover přinesly přehled některých základních stylů líčení a vysvětlení, co o ženě prozrazují.

Výrazné rty

Ženy a dívky, které nejvíce v celém make-upu dávají vyniknout rtům pomocí výrazných barev, jsou podle stylistů rády středem pozornosti. Takové ženy prý ale nespoléhají jen na prvotní upoutání pozornosti, rády mají vždy ještě nějaké tajemství či překvapení schované „v rukávu”.

Foto: Profimedia.cz

Ženy nosící výrazné odstíny rtěnek touží vyniknout.

Přírodní vzhled 

Ženy, které dávají přednost přírodnímu vzhledu, jsou většinou sebevědomé, spokojené se svou vizáží a jsou si vědomy svých předností. Výrazné líčení tak nepoužívají téměř nikdy, v případě potřeby jen občas nějaký ten kosmetický přípravek k opravě malé nedokonalosti nebo k jemnému zvýraznění některé partie obličeje.

Kouřové líčení 

Téměř nesmrtelnou klasikou v líčení je tzv. kouřový styl. Jeho nositelky rozhodně nechtějí zapadnout do šedého průměru, jsou rády obdivovány, ale také netouží být hlavním bodem zájmu. Jejich líčení je sexy a dramatické, čehož si jsou vědomy.

Foto: Profimedia.cz

Kouřové líčení je velmi populární, dá se nosit jak během dne, tak na večírky. Záleží jen na odstínu, který pro danou situaci žena zvolí.

Kočičí oči 

Líčení ve stylu kočičích očí je tak trochu záludné a vypočítavé, stejně jako jeho nositelky, ale rozhodně ne ve zlém. Takové ženy rozhodně vědí, jak upoutat pozornost, navíc jsou prý velmi trpělivé a většinou umělecky nadané.

Foto: Profimedia.cz

Řasenka stačí 

Někdy jednoduše není čas na složitější líčení, postačí jen řasenka. Jsou ale ženy, kterým to nevadí, a tento jednoduchý způsob upřednostňují každý den. Rozhodně jim nevadí dávat na odiv svůj přirozený vzhled bez jakéhokoli použití pudru či make-upu. Zvýrazňují jen oči, které jsou přece oknem do duše. Takové ženy jsou celkově hloubavější a chápavější.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybrat rtěnku podle barvy vlasů

Podzimní líčení svádí k barevným rtům. Trik je v tom, že když se žena namaluje barevnou rtěnkou, nemusí pak zvýrazňovat oči linkami nebo stíny. Jednoduchost...

Výběr článků

Načítám