Hlavní obsah

Když módě vládnou geometrické obrazce

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Geometrie už dávno nepatří jen do školních lavic. V posledních letech se totiž stala oblíbeným motivem módních návrhářů a v jejich kolekcích, ale i na pultech běžných módních řetězců se objevuje stále častěji.

Foto: Profimedia.cz

Múza Andyho Warhola, Edie Sedgwick, se v polovině šedesátých let stala módní ikonou i sexsymbolem. Zemřela ve svých osmadvaceti letech. Propadla alkoholu a drogám. Film Warholka byl inspirován právě jejím životem.

Článek

Geometrické obrazce ale nejsou na poli módy žádným nováčkem. Jejich velký boom byl zaznamenán už v polovině padesátých, dále pak šedesátých a na začátku sedmdesátých let. V roce 1970 v nich dokonce zazářila legendární Jacquelin Kennedyová Onassisová, která oblékla blůzku s geometrickými obrazci na cestě z New Yorku do Říma, kde ji zastihli už tehdy všudypřítomní fotografové.

Geometrické obrazce v módě mohou občas působit poněkud tvrdě a ostře, proto je důležité nekombinovat je s oblečením unisexovým či klučičího střihu. Geometrie se doporučuje nosit velmi žensky, tudíž se nebojte zvolit výraznou tuniku či šaty, velmi jemné a ženské líčení, rozpuštěné vlasy.

Inspirujte se proto outfity z let minulých, ale oceňte i krásu současných dam, které matematické obrazce začaly oblékat ve velkém. Na červeném koberci je ale vynesly i ženy, které sice nejsou celebritami první třídy, nicméně díky nápadným vzorům na sebe upoutaly pozornost. Zaujměte pomocí geometrie i vy a inspirujte se dobami minulými, ale i současnými trendy.

Foto: Profimedia.cz

Móda z roku 1967 a 1950

Foto: Profimedia.cz

Jackie Kennedyová Onasissová v roce 1970, druhý obrázek z módní přehlídky roku 1964

Foto: Profimedia.cz

Geometrie na červeném koberci

Foto: Profimedia.cz

V krásných šatech se ukázala i Paris Hiltonová

Foto: Profimedia.cz

Geometrické prvky jsou k vidění na černobílých i barevných kombinacích

Foto: Profimedia.cz

Eva Longoriová oblékla geometrický střih, Ashley Tisdalová pro změnu vzor

Foto: Profimedia.cz

Romantické střihy si s matematickým vzorem rozumí

Foto: Profimedia.cz

Inspirovala se i Beyoncé (vpravo)

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Jaké boty se nosí v Hollywoodu

Co se nosí na červeném koberci? Respektive, jakou obuv volí celebrity na ty nejslavnostnější události? Možná vás to překvapí, ale i celebrity jsou obyčejní...

Výběr článků

Načítám