Hlavní obsah

Sukničkář Clooney konečně spěchá do chomoutu

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta sázka opravdu stojí za to. Tři grácie z Hollywoodu Nicole Kidmanová (46), Sandra Bullocková (49) a Michelle Pfeifferová (56) se nezávisle na sobě a každá o padesát tisíc dolarů (1 milión korun) před deseti lety vsadily s kolegou Georgem Clooneyem (53). A o co? O nic menšího, než že se vyhlášený lovec krásných žen a zapřisáhlý starý mládenec znovu ožení. Jejich výhra se rovná tutovce.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z mála fotografií, kde je paparazzi „ulovili“ spolu.

Článek

Nejpohlednější muž Hollywoodu – ne, celého světa! – se totiž zasnoubil s Amal Alamuddinovou (36), hvězdnou advokátkou zaměřenou na lidská práva. Po kuloárech dokonce už koluje termín svatby – letos v září, přesně rok po seznámení.

Zasnoubení potvrdila i nejvyšší hlava klanu: jeho matka Nina Clooneyová (74). „Je přešťastný,“ svěřila se listu Daily Mail. „Amal je intelektuálně na jeho úrovni,“ dodala, přičemž četné předchůdkyně zdaleka tak příznivě nehodnotila. Potvrdila, že syn se plácl přes kapsu. Zásnubní prsten se sedmikarátovým diamantem prý vyšel na 750 tisíc dolarů (15 miliónů korun).

Narodila se se stříbrnou lžičkou v ústech

Amal pochází z Libanonu a zaměstnává ji londýnská firma Doughty Street Chambers, zřejmě největší právnická kancelář pro občanské a mezinárodní právo na světě. Patřila do týmu, který bojoval proti vydání Juliana Assange (42), zakladatele Wikileaks, do Švédska. V syrském konfliktu radí někdejšímu šéfu OSN Kofi Annanovi (76), zastupuje ukrajinskou političku Juliji Tymošenkovou (53), zasazuje se o klid zbraní v Súdánu.

Ne vždy se však dala do služeb „hodných hochů“, což potvrzuje jediné jméno za všechny ostatní: Abdalláh Sanúsí (57), bývalý šéf tajné služby libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. Ale to nevadí: král George a královna Amal ztělesňují slávu a dobré skutky, Hollywood a zlepšování světa, což Amerika tolik potřebovala.

Amal se narodila se stříbrnou lžičkou v ústech. Matka vynikla jako uznávaná zpravodajka na Blízkém východě. Otec nadělal jmění jako obchodník. Rodina uprchla před občanskou válkou do Londýna a dceři umožnila prestižní vzdělání v Oxfordu a New Yorku. I proto si dovolila dvakrát odmítnout Clooneyho pozvání a kývla teprve tehdy, když ho zapřisáhla, že se budou bavit výhradně o jeho humanitárních projektech.

„Jste gay?“

Král fešáků se v minulých letech objevoval v doprovodu různých žen. Obměňoval je takřka v pravidelném rytmu. Stejně pravidelně opakoval: Před oltářem mě už nikdo neuvidí!

Připomeňme jen tři, které se díky němu proslavily: Stacy Keiblerová (34), přítelkyně z let 2001 až 2013 a někdejší zápasnice ve wrestlingu, se nedlouho po rozchodu provdala za milionáře.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

George Clooney s přítelkyní Stacy Keiblerovou

Italská modelka Elisabetta Canalisová (35), s níž chodil v letech 2009 až 2011, dodnes usiluje udržet se mezi celebritami, třeba i béčkovými. A konečně Sarah Larsonová (35), partnerka z let 2007 až 2009 a servírka z Las Vegas, se vrhla na dráhu modelky a úspěšné trenérky jógy.

Canalisová si pustila pusu na špacír: „Měli jsme vztah otce s dcerou.“ A to jen podnítilo dohady o hercově sexuální orientaci, přestože má Clooney za sebou jedno manželství, které ztroskotalo v roce 1993. Když se moderátorka Ellen DeGeneresová (56) ptala Clooneyova parťáka Brada Pitta (50), zda by Georgeovi udělala radost, kdyby mu zaplatila striptérku, uklouzlo mu v narážce na proslulé mužské striptéry: „Pošli mu raději někoho od Chippendales!“

„Jste gay?“ vybafl na jedné tiskové konferenci otázku novinář a druhý mu jindy navrhl: „Ožeň se se mnou!“

Clooney svými výroky celou věc nijak neobjasnil. „Ta poslední věc, kterou mě kdy uvidíte dělat, je to, že budu skákat nahoru a dolů a čertit se, že to jsou všechno lži a výmysly. To by bylo velice neuctivé k mým kamarádům z gay komunity. Nedovolím, aby si kdy někdo mohl myslet, že být gay je něco špatného. Můj privátní život je privátní a já jsem v něm velice spokojený!“

Politika? Nikdy neříkej nikdy!

Přesto se na chystaném svatebním nebi objevil jeden mráček. Amalini rodiče žádné velké nadšení neprojevují. „Obávají se, že média a možná i George budou přehlížet její vzdělání i úspěchy. Dokonce je děsí noční můra, že by mohl zničit její pověst veleúspěšné právničky,“ prozradil rodinný přítel.

Foto: Bontonfilm

V dramatické komedii Děti moje s talentovanou Shailene Woodleyovou, která ztvárnila jeho starší dceru Alexandru.

Clooney však dělá, co umí, aby si zejména budoucího tchána naklonil. „Oba chtějí co nejdříve dítě. Její otec stárne a rád by se ještě dočkal vnoučat,“ naznačil zasvěcený zdroj.

Ve Washingtonu se šušká, že se Clooney, blízký přítel prezidenta Baracka Obamy, vrhne do politiky. „Mohl by se stát Ronaldem Reaganem Demokratické strany. Po představiteli kovbojů je to první herec, který dokáže Ameriku uvést do varu,“ podotýká Abigail McNamarová z Kalifornské univerzity.

Clooney však podobné dohady zavrhuje. „Na politiku se nikdy nedám,“ dušuje se.

A v Hollywoodu se vyrojily první sázky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám