Hlavní obsah

Emily Bluntová: Fyzickou aktivitu doporučuji všem budoucím maminkám

Právo, Jana Rovenská

Letos si populární Britka Emily Bluntová může gratulovat. Se slavným Tomem Cruisem se představí v hlavní roli senzační 3D akční sci-fi Na hraně zítřka, nepopsatelnou radost jí udělalo i narození prvorozené dcery Hazel.

Foto: WarnerBros.

S Tomem Cruisem v nové akční sci-fi Na hraně zítřka ztvárnila postavu legendární bojovnice Rity Vrataskiové.

Článek

Má ji s o čtyři roky starším manželem, americkým hercem polského původu Johnem Krasinským, se kterým ji na premiéře Ďábel nosí Pradu (2006) seznámila její kamarádka, herečka Anne Hathawayová.

„Kam se hrabou slavnostní premiéry na to, když malou držím v náručí. S Johnem jsme vždycky chtěli rodinu. Sama jsem ze čtyř dětí a John je už teď vynikající táta, takže plánujeme další. Mateřství je ta nejskvělejší věc pod sluncem,“ svěřuje se šťastná maminka čtyřměsíční Hazel.

Těhotenství prožívala v absolutní pohodě, protože byla fyzicky fit právě z dokončeného natáčení Na hraně zítřka.

„Celou dobu jsem dál chodila cvičit, takže i porod byl naprosto bez problémů, fyzickou aktivitu doporučuji všem budoucím maminkám,“ směje se jednatřicetiletá Emily, která po svatbě v italské rezidenci George Clooneyho v roce 2010 vyměnila rodný Londýn za slunnou Kalifornii.

Tohle bude šílený, varoval ji Cruise

Zatím byla Emily známá především z romantických filmů - kromě Ďábel nosí Pradu jmenujme třeba Lov lososů v Jemenu či romantickou sci-fi Správci osudu. A teď přiznává, že role členky speciálních jednotek Rity Vrataskiové v akčním filmu Na hraně zítřka jí skutečně dala zabrat.

Foto: Warner Bros.cz

Emily Bluntová v jední z akčních scén filmu

„Sama jsem si nedovedla představit, co to obnáší. Dosud jsem zažila jen fyzicky náročnou průpravu na baletku pro Správce osudu, i ta ale byla proti této sci-fi brnkačka. Myslím, že si mnou nebyl jistý ani Tom Cruise, který je v podobných rolích kovaný. Ještě dnes slyším, jak mi říká: Tohle ale bude fakt drsný. Ne, poslouchej, tohle bude šílený, opakoval. Nakonec mi ale právě on byl při mém vpádu do akčního světa hnacím motorem. I proto jsem to nevzdala,“ prozrazuje Emily.

Aby zvládla náročný boj v kovovém brnění, vážícím přes třicet kilo, které jí muselo navlékat a svlékat pět členů štábu, absolvovala tvrdý tříměsíční trénink.

„Asi nejnáročnější bylo smrtící izraelské bojové umění Krav Maga, ve kterém se k co nejrychlejší likvidaci protivníka používá všechno, včetně zubů. Potom jsem dělala gymnastiku, jógu, posilovala jsem, běhala na dráze. A při všem jsem měla na sobě vestu se zátěží. To se ale nedalo srovnat s oblekem Exosuit. Když jsem začala natáčet v něm, málem jsem se rozbrečela,“ vzpomíná.

Foto: Forum Film CZ

Emily Bluntová pomáhá Ewanu McGregorovi nalézt novou jiskru.

Následoval měsíční kaskadérský trénink kvůli soubojům, které často probíhaly ve vzduchu a dělaly se v závěsu. Na zvlášť složitou scénu na pláži, kde bojují zavěšeni na drátech, dlouho nezapomene.

„Bylo to v Anglii a byla odporná zima, písek byl nacucaný vodou. Všude to vybuchovalo a v tom jsme běhali v těžkém brnění. Při jednom z tréninků, kdy se mi meč zachytil do drátů, jsem si málem zlomila nos, ale zakázala jsem si říkat, že to nedokážu,“ dodává statečná herečka.

Postava Rity, nejvýkonnější bojovnice proti mimozemské rase, která útočí na Zemi, za to ale podle Emily stála.

V herectví měla štěstí

A jak se dcera prominentního britského advokáta Olivera Blunta a Joanny, učitelky angličtiny a bývalé herečky, dostala k hraní?

„Chtěla jsem se, stejně jako moje starší sestra, dostat na exkluzívní londýnskou Westminster School. Bylo mi tehdy šestnáct. Když mě nevzali, myslela jsem, že je to pro mě konec světa. Naštěstí mi vyšla druhá možnost, studovat na kvalitní internátní škole Hurtwood House v krásném prostředí anglického venkova asi hodinu jízdy od Londýna. Byla tam výborná dramatická fakulta. A tak aniž bych to někdy plánovala, jsem začala hrát.“

Na jednom z festivalů si jí všiml agent, kterého má herečka dodnes. „Kdybych se tehdy dostala do Westminsteru, kdo ví, čím bych teď byla. Byl to nejspíš osud, ne?“ dodává opět s úsměvem Emily, která hned po ukončení školy debutovala na divadle a v britské televizi. V roce 2004 se představila v lesbickém dramatu Moje léto lásky, pak vzala útokem Hollywood.

„V herectví jsem měla nesmírné štěstí. Hodně mi pomohla Susan Sarandonová, která mě viděla v Létu lásky a zasadila se o to, aby mě obsadili do australského thrilleru Neodolatelný s ní a Samem Neilem. Rok nato si mě všiml režisér David Frankel a obsadil mě do úspěšné komedie Ďábel nosí Pradu, kde jsem se zalíbila i Meryl Streepové. A pak už to bylo na mně. Ale na vavřínech určitě neusínám. Nohama jsem stále na zemi a teď s Hazel ještě daleko víc,“ dodává spokojená maminka.

Aby si vyrovnala skóre, ještě letos se Emily představí ve zcela jiném žánru: v hudební pohádkové fantasy, adaptaci stejnojmenného broadwayského muzikálu Into the Woods, kde si zazpívá ženu pekaře.

Víte, že...

Koho by dnes vůbec napadlo, že Emily jako malá holčička koktala. Ve dvanácti letech se ale stal zázrak. Učitelka řeči ji požádala, aby zahrála nějakou postavu s jiným hlasem. Emily v ní zkusila severské nářečí a tato chytrá pedagogická lest vyšla. Koktání zmizelo.

Je totiž i nadaná muzikantka. Má sametový alt a hraje na cello. Zpívá dokonce na albu Call Me Irresponsible svého bývalého přítele, kanadského zpěváka Michaela Bublého, písničku Me and Mrs. Jones.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám