Hlavní obsah

Lehké letní bundy jako alternativa sportovních mikin

Novinky, Eva Dvořáková

Zatepleným kabátům i jarním parkám už definitivně odzvonilo. Počasí si s námi občas pekelně zahrává, ale venku už vyloženě zima nebude. Ten správný čas na to, odložit nevzhledné sportovní mikiny a pořídit si lehkou bundu, která se bude hodit i za horkých letních večerů.

Foto: Ann Christine

Lehké jarní a letní bundičky ve svých kolekcích představila řada předních módních značek.

Článek

Vypadají stylově, můžou být na zapínání nebo bez, oživí každý outfit. Zkuste vyměnit sako za stylový kousek, kterým se obchody jen hemží. Bezpochyby jsou letos nejvíce žádané květinové potisky, ale pokud jste se zamilovali do zvířecích vzorů či do neonových a pastelových barev, klidně volte i tuto alternativu. Střihů, barev i vzorů je nespočet.

Dají se nosit ke kalhotám, elegantním šatům, overalům, šortkám, sukním i ke kalhotovým kostýmkům. Obout k nim můžete jak sportovní tenisky, tak lodičky na podpatku. Podle příležitosti, barvy a střihu zvolte nejideálnější variantu. Letos je ve svých kolekcích uvedli i módní velikáni jako John Galiano či Victoria Beckham.

 Romantika v květinách

O tom, že květinový vzor je letošní rok jedním z módních hitů číslo jedna, nemůže být pochyb. Zkuste bundu s florálními motivy zkombinovat s oblíbenými šaty, elegantními lodičkami a s barevnou kabelkou. Pokud budete chtít bílé šaty ještě více oživit, zkuste barevný doplněk, náramek, náušnice nebo náhrdelník.

Foto: Archiv firem

Květovaná bunda, F&F xx Kč. fuchsiové lodičky a žlutá kabelka do ruky, obojí Marks&Spencer XX Kč. Bílé šaty, s.Oliver 4499 Kč. Ethno náramek, Lindex 199 Kč.

 Dlouhá sukně

I dlouhé sukně jsou letos velmi aktuální. Zkombinujte proto černou sukni ke kotníkům s džínovinou, nazujte tenisky a proti slunci i stylový slamák. K dokonalosti pak postačí výraznější bižuterie v podobě pozlaceného náhrdelníku.

Foto: Archiv firem

Bunda s džínovými prvky, Orsay, info o ceně v obchodě. Nízké mentolové boty, Converse 1490 Kč. Slamák, Ann Christine 249 Kč. Náhrdelník, Ann Christine 349 Kč. Dlouhá černá sukně, H&M 349 Kč.

Zkuste overal

Velmi pohodlná varianta, pokud se ještě necítíte připraveny na šaty či sukni. Pohodlí, které přináší overal, je někdy přímo k nezaplacení. Pokud ramena přikryjete leopardí bundou a do batohu zabalíte vše potřebné, co v daný den budete potřebovat, stačí už jen obout lehké sandálky a celek oživit zajímavým doplňkem.

Foto: Archiv firem

Bunda s leopardím potiskem, F&F XX kč. Kované sandálky, DKNY info o ceně v obchodě. Batoh, Esprit, 1499 Kč. Módní šedý overal, Karen Millen, info o ceně v obchodě. Designérský prsten, Antipearle.

Trocha exotiky

Pokud máte rády barvy a nevadí vám trocha exotiky, pak zvolte variantu, která se skvěle hodí na dovolenou nebo na procházku slunným městem. Bundičku s motivem palem báječně doplní perforované espadrilky v souhře s plátěnými kalhotami v hořčicové barvě. Pokud si na doplňky nepotrpíte, nechte je doma. Jestliže se rády zdobíte, zvolte stříbrnou či zlatou bižuterii.

Foto: Archiv firem

Bunda s motivem palem, Esprit 1999 Kč. Děrované espadrilky, DKNY info o ceně v obchodě. Pozlacený náhrdelník a náramek, obojí Marks&Spencer xx Kč. Hořčicové kalhoty, Esprit 1499 Kč.

Sportovní tenisky

Do města, na nákupy nebo jen tak ven na procházku. Ideální kombinací jsou v tomto případě pohodlné vyšisované kalhoty, které si skvěle rozumí s obyčejným bílým topem. Aby celek nepůsobil nudně, oblékněte barevnou bundu, kterou ale, jelikož je spíše doplňkem, nemusíte vůbec zapínat. Sportovní tenisky už dávno nepatří jen na běh nebo do posilovny. V tomto případě prokážou dobrou službu, a to jak vybraným stylem, tak i pohodlím.

Foto: Archiv firem

Barevná bunda, Gate 498 Kč. Bílý top, Esprit 1199 Kč. Džíny širšího střihu, Esprit 1999 Kč. Sportovní boty Nike, prodává Asos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám