Hlavní obsah

Historicky nejkrásnější róby festivalu v Cannes

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu skončila velká módní, ale i filmová událost sedmašedesátý ročník slavného filmového festivalu v Cannes. Ten už léta láká také počtem slavných tváří. Není tedy divu, že spousta fanoušků jezdí jak pro podpis, tak i na famózní podívanou. A je nutno dodat, že i obyčejná podívaná za to určitě stojí. Kdysi dokonce bývaly ozdobami festivalu například i Lady Diana či Sophia Lorenová.

Foto: Profimedia.cz

Eva Longoriová, 2012. Šedé šaty Marchesa kopírovaly hereččinu dokonalou postavu a mohutná vlečka umocnila vzhled princezny. Herečka vynechala téměř všechny doplňky, róbu však doplnila honosným psaníčkem.

Článek

Jen na málo míst se tolik zaměřuje pohled módních znalců jako právě na červený koberec v Cannes. A stejně jako každý rok přináší filmový festival desítky nových filmů, dává i nahlédnout do nepříliš skromných šatníků filmových hvězd.

Právě ony oblékají róby od nejslavnějších módních návrhářů. A právě ty jsou  možná daleko sledovanější než uváděné filmy. Vždyť právě ze slavných filmových festivalů vzešly módní ikony či inspirace pro módní svět.

A protože se jedná opravdu o velkou a opulentní událost, róby, které vynesou slavné dámy, podléhají velké kritice. Pojďte se podívat na ty, které byly pro svou krásu a dost možná i díky svým nositelkám zařazeny mezi nejvíce povedené, na historicky nejkrásnější róby festivalu v Cannes vůbec.

Foto: Profimedia.cz

Sophia Lorenová, 1955. Na osmém filmovém festivalu stanula slavná herečka v princeznovské róbě s kožešinovým šálem, rukavičkami i honosnými šperky. Tehdy nastavila laťku hodně vysoko.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana, 1987. Když se se svým manželem, princem Charlesem v roce 1987

Foto: Profimedia.cz

Sharon Stone, 1995. Ikonický moment. Premiéru filmu Unzipped si pro sebe ukradla známá herečka, která použila svůj základní instinkt, a ukázala, co nosí pod sukní značky Valentino.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé, 2006. V těchto šatech přišla zpěvačka na premiéru filmu Dreamgirls, ve kterém si zahrála, a všichni si v tu dobu přáli, aby se umělkyně objevovala i v dalších filmech. Oblékla šaty značky House od Dereon.

Foto: Profimedia.cz

Kerry Washingtonová, 2007. Americká herečka zazářila v době, kdy se o dnešním trendu přechodu barev,

Foto: Profimedia.cz

Linde Evangelista, 2008. Ve zlatých asimetricky řešených šatech značky Lanvin se modelka objevila na premiéře filmu Indiana Jones a Království křišťálové lebky.

Foto: Profimedia.cz

Dita Von Teese, 2006. Zastánkyně pin up glamouru oblékla jednoduchou róby Niny Ricci s obrovskou mašlí v pase.

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie, 2009. Pavučinková róba od Versace v tělové barvě a Angelininým oblíbeným rozparkem. Skvělá volba byla i rudá rtěnka, která herečce dodává na smyslnosti.

Foto: Profimedia.cz

Reese Witherspoonová, 2012. Důkazem, že zazářit na červeném koberci můžete i v jiném stavu, je herečka Reese Witherspoonová. Oblékla sofistikované modré šaty z dílny Versace s hlubokým výstřihem jak zpředu, tak i na zádech.

Foto: Profimedia.cz

Jessica Chastainová, 2012. Neopříliš známá herečka zaujala před dvěma lety s šaty od Armaniho. Korzetové šaty s vykládaným dekoltem třpytivými kamínky kontrastoval s hereččinými zrzavými vlasy absolutně dokonale.

Foto: Profimedia.cz

Nina Dobrev, 2012. Herečka doslova zazářila ve flitrované róbě značky Elie Saab. Středem pozornosti byly hlavně šaty a herečka správně nezvolila žádný výraznější doplněk, aby šaty hrály prim.

Foto: Profimedia.cz

Joan Smallsová, 2013. Dokonalé nohy ebenové modelky vynikly v poněkud zvláštních, přesto ale skvostných šatech. Návrháři značky Givenchi zakouzlili s fantazií všech přítomných.

Foto: Profimedia.cz

Emma Watsonová, 2013. Herečka umí čarovat nejen na plátně kin, ale i ve skutečnosti. Modelem Chanel Couture okouzlila minulý rok. Ne nadarmo se o ní mluví jako o velké a respektované módní ikoně.

Foto: Profimedia.cz

Paz Vegaza, 2014. Černobílou netradiční róbu s vlečkou oblékla herečka Paz Vega. Šaty značky Ralph&Russo zdobily obrovská květiny na rameni a kaskádovité zdobení kolem pasu.

Foto: Profimedia.cz

Hofit Golanová, 2014. V mentolové róbě na finálním ceremoniálu oslavila. Místo doplňků postačil zdobený dekolt, který náležel k mentolových šatům.

Foto: Profimedia.cz

Uma Thurmanová, 2014. Hlavní hrdinka kultovního filmu Kill Bill okouzlila v kanárkově žluté Versaceho róbě. Do Cannes s sebou přivezla i Johna travoltu a režiséra Quentina Tarantina, s nimiž tak oslavila dvacáté narozeniny filmu Pulp Fiction.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám