Hlavní obsah

Sexy herečka Emily Browningová: Vždycky jsem měla možnost volby

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doposud hrála převážně akční hrdinky či psychicky narušené dívky v nezávislých filmech. Teď se ale ve svých pětadvaceti letech Australanka Emily Browningová dočkala hlavní ženské role v katastrofickém hollywoodském velkofilmu Pompeje.

Foto: Profimedia.cz

Pětadvacetiletá talentovaná herečka si zachovává svou přirozenou image, přesto ji magazín Glamour už dvakrát pasoval na nejvíc sexy ženu roku.

Článek

Postava inteligentní a svobodně smýšlející Cassie byla pro ni zajímavá hned z několika důvodů.

„Je to na tu dobu, kterou tvořili především silní muži, výjimečná mladá žena. Je vychovaná v privilegované rodině váženého obchodníka z Pompejí a ze studia v Římě, kde patří mezi obdivované krásky, se vrací domů hlavně proto, aby se zbavila dotěrného bohatého senátora. Imponovala mi i její odvaha. Nebojí se totiž ani v té době ukázat přízeň otrokovi, do kterého se zamilovala,“ představuje roli.

Emily přiznává, že si také obohatila znalosti o římské dějiny. „Do té doby jsem je znala jen velice povrchně ze školy, díky scénáři a místům, ve kterých jsem natáčela, jsem se dozvěděla spoustu věcí. Hlavně o historii Pompejí.“

Jediné negativum na natáčení byl popel

V epické akční fantasy Sucker Punch (2011), kde ještě hrála mladou dívku, která se ve smyšleném světě stává bojovnou akční hrdinkou, Emily zvládla bravurně i bojové scény s mečem, v Pompejích si jich ale moc neužila.

„Tehdy jsem také byla v posilovně tři měsíce sedm hodin denně a trénovala bojová umění. Na to, že jsem předtím nic podobného nedělala, jsem to zvládla, a dokonce jsem si to užívala.

Během natáčení Pompejí jsem ale přece jen zažila dobrodružnou akci: při úprku před lávovými erupcemi vulkánu v kočáru nenáviděného senátora a poté, když ujíždíme na koni s hlavním hrdinou, gladiátorem Milem. Klasické bojové scény jsem ale mohla závidět jen mužským hercům,“ prozrazuje Emily.

Foto: Bontonfilm

V hlavní dvojici velkofilmu Pompeje si zahrála s dalším mladým hercem Angličanem Kitem Haringtonem.

Na otázku, jestli bylo v Pompejích něco, co se jí nezamlouvalo, odpoví, že jejich jedinou zápornou stránkou bylo množství popela, kterým byla pokrytá po celou polovinu natáčení a který dlouho nemohla smýt ani z těla, ani z vlasů.

Klady ale podle Emily převažovaly. Při náročném natáčení zažila i spousty legrace, například s populárním londýnským rodákem Kieferem Sutherlandem, který ztvárnil zhýralého senátora Corvuse, i s dalším atraktivním Angličanem, Kitem Haringtonem, představitelem Mila.

Filmoví i skuteční partneři

„Všichni nás podezírali, že spolu chodíme, opak je ale pravdou. Natáčeli jsme spolu vlastně až ve druhé polovině filmu, v tu dobu už za mnou přijel můj přítel, takže jsme trávili volno ve třech,“ říká Emily.

Podezření kolegů bylo ale na místě, protože svého současného přítele, Australana Xaviera Samuela, poznala při natáčení loňského thrilleru Plush (Nóbl). Se svým předešlým partnerem, Britem Maxem Ironsem, se zase setkala ve sci-fi Hostitel.

Jen 157 centimetrů vysoká a 51 kilo vážící herečka z Melbourne je i úspěšná zpěvačka. Několik písniček zazpívala právě pro zmíněné snímky Sucker Punch a Plush. Úspěch měla i její pomalejší verze slavné písničky Sweet Dreams od britského dua Eurythmics z roku 1983.

Podpora od rodiny

Pro herectví se rozhodla jako malá, kdy na základní škole hrála Alenku v říši divů, později si ji při jednom z dalších představení vybral agent a Emily měla štěstí. Z osmi prvních konkurzů, kterých se zúčastnila, byla pokaždé role.

První dostala v deseti v televizním filmu Ozvěna hromů, čtyři roky nato za roli holčičky Katie v hororu Loď duchů (2002) dostala ocenění za nejlepší mladou herečku. Už v roce 2004 se v dobrodružné fantasy Řada nešťastných příhod objevila po boku Meryl Streepové a Jima Carreyho, loni v britském snímku Summer in February (Léto v únoru) si zase zahrála s populárními anglickými herci Danem Stevensem (Panství Downton) a Dominikem Cooperem (Mamma Mia!).

Jak říká, na jejím hereckém štěstí se v tom nejlepším smyslu slova podepsala rodina.

„Vždycky mě v hraní podporovali jak naši, tak moji dva bráchové. Nikdy tam ale nebyl stres, jak to znám od svých kamarádek, které také začínaly jako dětské herečky. Vždycky jsem měla možnost svobodné volby, všechna rozhodnutí nechávali na mně.“

A co se jinak o Emily ještě ví? Americký akcent se naučila tím, že od dětství pečlivě sledovala americkou Sesame Street. Je vegetariánka, ale jí ryby. Má fenku Roxy a kocoura Jaspera. Kamarádí s australským filmařem Guyem Franklinem. Hodně kouří. Letos byla už podruhé vyhlášena magazínem Glamour za nejvíce sexy herečku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám