Hlavní obsah

Boty, které už nejsou jen výsadou motorkářů

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biker boots neboli takzvané motorkářské boty už dávno nenosí jen drsní motorkáři. Vzhledem neforemná, avšak přesto velmi nositelná a stylová obuv se čím dál tím více zabydluje v botnících mladých žen a dívek, ale pozor, v poslední době i mužů. Načerpejte inspiraci, jak je nosit.

Foto: Profimedia.cz

Inspirujte se u slavných žen

Článek

Je spousta argumentů, proč si je zamilovat. Nejenže jsou daleko pohodlnější než boty na vysokém podpatku nebo modely na klínku, ale motorkářské boty jsou moderní klasika, jejíž hodnota, co se módy týče, stále stoupá. Jsou lichotivé ke všem typům postavy a můžete je nosit jak k elegantnímu outfitu, tak i k obyčejné mikině a kalhotám, když se vám zrovna nechce moc přemýšlet nad tím, co zrovna na sebe. Pokud si je pořídíte, brzy se stanou alternativou pro obyčejné tenisky. A to zejména díky silnější podrážce, která je dělá pohodlnějšími.

Na nohách téměř nikdy nechybí slavné modelce Kate Mossové a oblíbily si je i další slavné ženy, například zpěvačka Taylor Swiftová, Gwen Stefaniová a další.

Foto: Profimedia.cz

Kate Mossová

Foto: Archiv firem

Boty se čtyřmi přeskami, Zara 1699 Kč. Kožené se zlatým zipem na zadní straně, Topshop, info o ceně v obchodě. Zavinovací svetr, Zoot 799 Kč. Leopardí kabela Mango 1399 Kč. Zlatý náhrdelník, Mango 799 Kč.

Před deseti lety by spousta lidí ohrnovala nos, nosily se totiž široké nohavice a tento trend byl opravdu jen výsadou motorkářů. Ovšem postupem času se přišlo na jejich opomíjené benefity. V dnešní době udávají trend úzké, nikoliv široké nohavice, které kopírují siluetu. V kontrastu s upnutými nohavicemi vypadají rozšířené motorkářské boty velmi stylově.

Své módní výsluní spatřily zejména díky módnímu návrháři Karlu Lagerfeldovi, který je jedním z několika mužů, již už léta udávají dámský módní styl. A ani s tímto trendem nešlápl vedle. Hlavně díky němu se na módním žebříčku drží už relativně dlouhou dobu hodně vysoko.

Foto: Profimedia.cz

Trend motorkářských bot si oblíbily i slavné tváře.

Biker boots můžete nosit ke kalhotám,  sukni, kraťasům a dokonce i k šatům. Pokud se ale chcete inspirovat od „profesionálů”, jakými jsou známé celebrity, zůstaňte věrni kombinaci úzkých kalhot a jednoduchého svršku, tedy svetru, trika a kožené bundy. Univerzální celek vhodný ven i do společnosti. V jednoduchosti je krása a to platí i v tomto případě.

Foto: Archiv firem

Košile k botám vypadá skvěle. Nezáleží na tom, zdali zvolíte elegantní, nebo motorkářskou variantu, Affliction 3290 Kč. Zleva: Boty s hnědými pásky, Zoot 699 Kč. Hladké koženkové, F&F, info o ceně v obchodě. S řetězy na patách a vyvýšeném podpatku, Reserv

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám