Hlavní obsah

Černobílá kombinace ovládne letošní módní trendy

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černá a bílá jsou samy o sobě velmi neutrální barvy. Každá zvlášť umí pracovat téměř s jakoukoli jinou barvou. Dohromady ale vytváří moderní vzhled, který je v dnešní době velmi žádoucí. A to potvrdili i módní návrháři Carolina Herrera, Alexander Wang a další.

Foto: Profimedia.cz

Propadněte kouzlu černobílé elegance.

Článek

V dnešní době chodí spousta z nás v tmavých barvách a tlumených tónech. Bílou spousta lidí nenosí, je totiž v mnoha ohledech nepraktická. Přesto je ale potřeba si uvědomit, že bílý doplněk, správně dosazený do černého outfitu, může vypadat fantasticky. Tak proč to nezkusit.

Báječně vypadají zejména černobílé jarní kabáty. Nezáleží na tom, zda zvolíte zebrovanou verzi, či vyberete mírnější styl například vlněného bílého kabátu s černými koženkovými rukávy. Je to na vás. Jestli jste vyznavačkou kalhot, místo bílých volte ke kabátu černé, jsou nejen praktičtější, ale dokážou i kouzlit se siluetou. Na nohu obujte moderní kotníčkové boty na nízkém podpatku se zipem a celému vzhledu dodejte šťávu pomocí baseballové mikiny a bíle, nebo černě nalakovaných nehtů.

Foto: Archiv firem

Zebrovaný kabát, H&M 1499 Kč. Kožené kotníkové boty, H&M 1799 Kč. Černý a bílý lak na nehty, Asos. Baseballová mikina, C&A.

Pokud se dobře cítíte v tunikách či šatech, které nejsou upnuté na tělo, vyzkoušejte model, který sahá těsně nad kolena. Zajímavým detailem je černá kapsa. K tunice obujte pohodlné tenisky, ze kterých mohou klidně vykukovat vtipné ponožky. Na denní nošení se hodí obyčejná mikina nebo sako. Večerní posezení si žádá zajímavější kousek. Vyzkoušejte proto zajímavou koženkovou bundu do pasu.

Foto: Archiv firem

Ponožky, Happy Socks 199 Kč. Tunika s kapsou, Tamsin 865 Kč. Koženková bundička, C&A 1098 Kč. Tenisky se zipem, Adidas, info o ceně v obchodě.

Na denní nošení jsou pohodlné boty nutností. Zkuste proto nový model nazouváků, které se dají díky nadčasovému vzhledu nosit s čímkoli. Díky lehkému provedení a kožené tvarované výstelce se budete cítit jako v bavlnce. K nim oblékněte obyčejné džíny, legíny nebo kalhoty, zapínací halenku s liškami a vypasované sako. Na večer pak víčka vymalujte kouřovým líčením.

Foto: Archiv firem

Halenka na zapínání, Gate 248 Kč. Vypasované sako, F&F. Sada stínů na kouřové líčení, H&M 149 Kč. Pohodlné nazouváky, Toms.

Pokud se necítíte na celý černobílý outfit, začleňte do svého šatníku alespoň jeho klíčové kousky. Bílé triko zkuste nahradit stejnobarevnou tunikou ovšem se zajímavými černými obrazci. Bolavá záda potěší batoh se vzory, a na společenskou událost oblékněte místo černé košile černobílou s nepravidelnými vzory a puntíky.

Večerní akce oživíte vypasovanými černobílými šaty nebo bílými áčkového střihu s květinovým límcem. Pohodlnost oceníte v černém overalu, jenž se poslední roky nosí v hojné míře. Jako doplněk zvolte metalické lodičky a psaníčko. Co se týče šperků, postačí decentní náhrdelník, blyštivé náušnice nebo masivní náramek. Vždy ale vyberte jen jeden výraznější doplněk, aby celek nepůsobil přeplácaně. Na léto by ve skříni neměly chybět romantické šaty s krajkovými detaily.

Foto: Archiv firem

Tunika a batoh s kapsami, Reserved, info o ceně v obchodě. Vzorovaná košile, Esprit 1699 Kč.

Foto: Archiv firem

Šaty na tělo, F&F. Bílé s květinovým límcem, Tamsin 1880 Kč. Černý overal, F&F. Letní šaty s krajkou, Takko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám