Hlavní obsah

Olympijské hry nebyly jen o sportu, ale i kráse a rodinných vztazích

Novinky, Dana Sokolová

Zimní olympijské hry v Soči nebyly jen o sportovních výkonech, úspěších či neúspěších. Ale také o ocenění maminek i tatínků, kteří vychovali tyto olympioniky. Bez jejich bezmezné péče, podpory a důvěry by zajisté nikdy nedosáhli takových úspěchů. Jako poděkování tak vznikl přímo v Olympijském parku Family home, kde našli zázemí nejen sportovci, ale i jejich rodinní příslušníci.

Foto: P&G (12)

Martina Sáblíková a její manikúra pro štěstí

Článek

Být na olympiádě a mít možnost fandit svým dětem znamená pro rodiče opravdu mnoho. Málokdo si ale dokáže představit, jak intenzivně závody svých dětí prožívají a jak moc jsou pro ně především okamžiky před samotným závodem i během něj vysilující. Nikdo jiný si totiž neumí dostatečně představit, kolik úsilí, dřiny a odříkání za čtyřletým snažením jejich dětí stojí.

Samozřejmě že když přijde úspěch, pak hormony štěstí dobijí organismus přemírou energie, nicméně pokud přijde zklamání, pak jsou to právě rodiče, kteří musí být silní a mít energii své děti utěšit a dodat jim opětovný optimismus k dalšímu snažení.

Proto také vznikl projekt Děkuji, maminko, který umožnil 35 maminkám z 22 zemí, aby mohly sledovat své děti přímo na olympiádě a také vybudoval tzv. Family home, kde našli sportovci i rodinní příslušníci opravdové zázemí, kde si mohli i odpočinout a načerpat nové síly.

Foto: P&G

Martina Sáblíková se svojí maminkou Evou.

Během olympiády využilo jeho služeb 332 maminek a 366 sportovců z celého světa. Kromě zkrášlovacích procedur zde pro ně byly připraveny akce oslavující jednotlivé země, lokální kulturu a vztahy sportovců s jejich matkami a dalšími členy rodiny.

Svůj olympijský úspěch zde oslavila i naše rychlobruslařka Martina Sáblíková, která zde kromě maminky našla i svého milovaného dědu a bratra Milana.

Foto: P&G

Eva Sáblíková

Foto: P&G

Akrobatická lyžařka Ekaterina Stolyarová se svojí maminkou Mariou.

Foto: P&G

Polská rychlobruslařka Katarzyna Bachleda-Curusová se svou maminkou Renatou Wojcickou.

Foto: P&G

Uprostřed Linda Goepperová - maminka amerického akrobatického lyžaře Nicka Goeppera.

Foto: P&G

Marina Shastina kmotra ruského krasobruslaře Ivana Skobreva

Foto: P&G

Cheryl Simundsonová maminka zlaté bobistky Kaillie Humphriesové.

Foto: P&G

Krasobruslařka Ksenia Stolbova se svojí maminkou.

Foto: P&G

Christine Colognaová - maminka švýcarského běžkaře Daria Cologni.

Foto: P&G

Annette Lamy-Chappuisová - maminka francouzského reprezentanta v Severské kombinaci Jasona Lamy-Chappiuse.

Foto: P&G

Manikura v národních barvách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám