Hlavní obsah

Olympijské oblečení pro Soči 2014: Originalita i zklamání

Novinky, ema

Sedmého února začínají olympijské hry. Tento rok potěší olympionici svou účastí přímořské ruské městečko Soči. Český tým oblékne tradičně zimní oblečení v červeno-bílo-modré kombinaci. Ani ostatní státy nezůstaly pozadu a už dopředu předvedly své stejnokroje.

Foto: Profimedia.cz

Čechy oblékne značka Alpine-Pro. Kolekci představila lyžařka Nikola Sudová. Hlavním motivem kolekce je poštovní známka od Alfonse Muchy.

Článek

Celá česká olympijská kolekce čítá přes 50 položek. Kromě zateplené i nezateplené bundy, zateplených i nezateplených kalhot, vesty, mikin, roláků, funkčního prádla, bavlněných i funkčních triček obsahuje kolekce také řadu doplňků, jako jsou pletené rukavice, čepice a šála, pásek, ponožky, batoh, organizér, boty s membránou, sportovní nízké boty, pantofle a další. Kolekce je dostupná v celé České republice v kamenných prodejnách nebo na internetovém e-shopu.

Toreador na lyžích

Synovec Karla Schwarzenberga založil v Mexiku lyžařský svaz a účast na olympijských hrách v Soči bude už jeho šestá v pořadí. Ve svých pětapadesáti letech bude Hubertus v Soči nejstarším účastníkem a v historii OH dokonce druhým nejstarším. Doufejme, že mu k vítězství v lyžování pomůže upnutý toreadorský dres, se kterým se chystá soutěžit v alpském lyžování.

Foto: Profimedia.cz

Jediným členem mexické olympijské výpravy je Hubertus von Hohenlohe, který se sice narodil v Německu, ale žil i v Mexiku a ve Španělsku. Nyní se usídlil ve Vídni.

Curling ve zlámané norské vlajce

Součást olympijského oblečení Norů, konkrétně kalhoty, má na sociální síti dokonce svou fanouškovskou stránku, která čítá přes pět set čtyřicet tisíc lidí. Reprezentanti tohoto sportu nosí nejčastěji obyčejné černé kalhoty a barevný svršek, a zřejmě i proto se tento stejnokroj těší velkému zájmu a oblíbenosti. Svou pestrostí (zkreslení norské vlajky) trochu „fušuje do řemesla” kolegům, kteří se věnují krasobruslení.

Foto: Reuters

Norští reprezentanti v curlingu a jejich speciální dres.

Japonci zklamali

Jindy možná až přespříliš extravagantní Japonci tento rok poněkud zaostávají. Dlouhé sněhobílé bundy nad kolena zvýrazňuje pouze červené kolečko, přesně tak jako to mají reprezentanti na své vlajce. Otázkou také zůstává, jak dlouho vydrží svršek sněhobílý bez zašpinění.

Foto: Alexander Demianchuk, Reuters

Japonci v bílých dlouhých kabátech.

Američtí vlastenci

Na Západě se pro změnu zase vyřádili. Američani zaperlili, jak jinak než se svým uctívaným symbolem státní vlajky, na kterou jsou hrdí, a pokud možno její motiv opakují všude tam, kde se to jen dá. Jejich oblečení se rozhodně nedá vytknout originalita, kterou naopak modely téměř nadbytečně oplývají.

Módní gigant Ralph Lauren, který pro olympioniky oblečení navrhl, si za ručně pletený svetr z této kolekce účtuje přes deset tisíc korun. Za mikinu z české kolekce přitom zaplatíte „pouhých” 1799 Kč.

Foto: Reuters

Američané budou Olympiádu dobývat v oblečení od Ralpha Laurena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám