Hlavní obsah

Megíny jako kontroverzní móda pro pány

Tak kontroverzní móda pro pány tu dlouho nebyla. Americkému duu návrhářů Adamu Freckovi a Adrewu Volkovi zřejmě sebevědomí nechybí. Navrhli, ušili a začali prodávat. A co? Pánské legíny. Jsou totiž přesvědčeni, že tento trend, který zatím nosily maximálně extravagantní známé osobnosti, spustí šílenství, jež jim vydělá spousty peněz.

Foto: Profimedia.cz

Dočkáme se v budoucnu mužů, kteří budou nosit dámami ve dnešní době velmi oblíbené legíny?

Článek

Nezřídka se v legínách objevují modelové na přehlídkách světových návrhářů. Kalhoty z tenké elastické tkaniny zcela obepínající nohy ale budou podle amerických návrhářů mainstreamem v módě mužů. Své vizi jsou absolutně oddáni a módu tzv. megín neboli anglicky „meggins“ horlivě propagují. Také si otevřeli internetový obchod, v němž nabízejí megíny ve čtrnácti různých designech v hodnotě kolem 600 korun za kus.

Podle názoru autorů tento typ oděvu dokonale podtrhuje a zdůrazňuje mužnost. Vypracované nohy se v nich totiž rýsují a lépe vynikají jednotlivé svalové skupiny. Otázkou ale zůstává, zda ženy „sexy“ vysportované pánské nohy v legínách dokážou vůbec ocenit.

Foto: Profimedia.cz

Pánské legíny budou možná u kolemjdoucích budit menší rozpaky.

 Obavy o rozkrok

„Pravda o tomto materiálu je, že spandex lichotí. Megíny jsou mnohem pohodlnější než příliš upnuté džíny a je to také stylovější a vhodnější než nosit atletické elastické kalhoty na veřejnosti. Lidé se pořád ptají, co ale bude s rozkrokem. Odpovědí, kterých dostáváme dost, je, že jakmile je vyzkoušejí, obavy jsou pryč. Rozkrok nebije do očí tak, jak si všichni myslí,“ míní duo z Chicaga.

Foto: Profimedia.cz

Sami tvůrci Adama Freck a Adrew Volk zřejmě megíny nenosí.

Megíny nejsou obyčejné legíny, hájí se Freck a Volk. Jsou šity jinak a odpovídají mužskému typu postavy, takže pánům také lichotí. Autoři tvrdí, že jedinci, kteří se mohou pochlubit hezkýma nohama a pevným zadkem, v nich vypadají ještě mužněji. Tak jako nejprve kritikové tvrdili, že muži nikdy nebudou nosit džíny typu skinny, a dnes je má každý moderní muž, tak se podle Frecka a Volka jednou rozšíří i megíny.

Foto: Profimedia.cz

Jak se vám líbí pánské legíny?

Foto: Profimedia.cz

Pánové nabízí alternativu i pro americké vlastence.

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Pánský styl je zárukou elegance

Muži dámský styl nosit nemohou, výjimku tvoří sukně, které jsou součástí tradičních skotských krojů. Ženy mají ovšem tu výhodu, že si módní trendy od mužů...

Výběr článků

Načítám