Hlavní obsah

Proč ženy považují za svůj vzor Francouzky

Vždy štíhlé, šarmantní, elegantní, stárnoucí se stylem a bez liftingu a zároveň matky vzorně vychovaných dětí. I tak jsou v západních zemích vnímány Francouzky. Jsou vzorem pro milióny žen z celého světa, které se jim chtějí podobat. Většina knih o životním stylu Francouzek se tak stává celosvětovým bestsellerem.

Foto: Profimedia.cz

Francouzky působí dojmem, že na svou krásu nevynakládají žádné úsilí.

Článek

"Francouzky vůbec nevypadají, že by se staraly o módu nebo o to, co si o nich druzí myslí. Pokud jde o životní styl a stárnutí, zdálo by se, že jim to nedělá žádné problémy. Je to něco, co můžeme jen obdivovat," prohlašuje Jennifer Scottová, která ve svých Lessons from Madame Chic (Lekcích od madam Elegantní) odhaluje 20 tajemství stylu, jimž se za svého pobytu v Paříži naučila.

"Po pravdě Francouzky působí dojmem, že na svou krásu nevynakládají žádné úsilí," říká socioložka Jean Beamanová z Dukeovy univerzity, připomíná fotografie bývalé první dámy Carly Bruniové-Sarkozyové a dodává: „Ve skutečnosti jde o velmi idealizovaný obraz těchto žen, jelikož se zde neodráží multietnická rozmanitost."

Francouzka z knižních bestsellerů je totiž vždy Pařížanka a většinou žije v lepších čtvrtích. "Samozřejmě jsou také tlusté Francouzky a takové, které podstupují plastické operace, avšak zdaleka ne tak často jako Američanky," připouští Mireille Guilianová, autorka bestsellerů o Francouzkách.

Místo botoxu produkty z přírody

Francouzky se místo botoxu starají o hydrataci pokožky, využívají přírodních produktů proti stárnutí, jako jsou strouhaná okurka nebo suflé z čokolády s espelettskými papričkami, a věnují se každodennímu cvičení.

"Moje rada zní: dávejte především přednost jednoduchosti. Čím jste starší, tím více je třeba držet se zásady, že méně znamená více," říká ve své poslední knížce objasňující tajemství, jak stárnout se stylem a elegancí, velekněžka francouzské moudrosti Mireille Guilianová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám