Hlavní obsah

Pánský styl je zárukou elegance

Novinky, Eva Dvořáková

Muži dámský styl nosit nemohou, výjimku tvoří sukně, které jsou součástí tradičních skotských krojů. Ženy mají ovšem tu výhodu, že si módní trendy od mužů mohou půjčovat nebo je dokonce stylově kopírovat. Objevte kouzlo kalhot, které v tomto případě hrají hlavní roli.

Foto: Archiv firem

Okoukejte pánský styl z šatníku svého partnera.

Článek

Styl, který se inspiroval mužskou částí populace, je velmi elegantní a uvolněný zároveň. Také k němu samozřejmě neodmyslitelně patří sako, košile, vesty, úzké, nebo rovné nohavice. Na zimu jsou tyto outfity jako dělané. Pod kalhoty schováte silnější černé silonky, pod košili bílé body nebo tílko. Je povoleno vrstvit, nosit lehké doplňky i make-up.

Průkopnicí tohoto osobitého „ženského” stylu byla Coco Chanel. Jí navrhované modely obsahovaly spoustu pánských prvků, které byly na tehdejší třicátá léta zpočátku velmi těžko pochopitelné. Brzy si ale našla cestu k tisícovkám žen po celém světě. A její móda přežívá dodnes.

Vesta v hlavní roli

V dnešní době se na mužích už tolik nevidí, ovšem na dámách vypadá skvěle. Co pod ní? Určitě volte košili v bílé barvě (pokud je vesta černá) nebo obyčejné triko světlejších, tlumenějších tónů. Důležité ale je, aby triko nebo košile pod vestou měla tříčtvrteční nebo dlouhé rukávy. Oblékněte kalhoty volného, nejlépe rovného střihu, které můžete, ale nemusíte doladit páskem. V létě můžete obout baleríny, ovšem na chladnější počasí se hodí polobotky. Kancelářský outfit rozsvítíte elegantní rudou kabelkou do ruky.

Foto: Archiv firem

Černé kalhoty H&M, 799 Kč. Červená kabelka Parfois, 849 Kč. Polobotky Mango, 1899 Kč. Vesta s koženkovým detailem C&A, 698 Kč. Triko s netopýřími rukávy New Yorker, 529 Kč.

Na vysoké noze

I v převlečení „za muže” můžete být přitažlivě neodolatelná, zvláště v případě, že zvolíte obuv na podpatku. Ta totiž dokáže s relativně nevýrazným oblečením divy. Zkuste kombinovat šedé kalhoty s bleděmodrou košilí a šněrovacími botami na vyšším podpatku. Pokud vám je košile delší, nikdy nezapomínejte na pásek a košili zastrčenou do kalhot. Pokud se budete chystat ven, ruce před mrazem ochráníte okovanými koženkovými rukavicemi.

Foto: Archiv firem

Společenské kalhoty Zara, 899 Kč. Rukavice C&A, 498 Kč. Boty na podpatku, Salamander, info o ceně v obchodě. Bleděmodrá elegantní košile Esprit, 1499 Kč.

Společné vzorování

Saka se nosí barevná, plátěná, ale dokonce i džínová a tepláková. Pokud vsadíte na klasiku a chystáte se na důležitou pracovní schůzku, oblékněte se do kalhot a saka stejné barvy i vzoru. Pod sako připadá v úvahu opět bílá nebo světlá košile, vtipně může působit i tenká kravata. Pokud se necítíte na boty na podpatku, obujte nízké kotníčkové v ladící nebo univerzální černé barvě. Vlasy před deštěm nebo případným sněhem ochráníte plstěným šedým kloboukem. Tělo zahřejte dlouhým černým kabátem a vlněnou šálou.

Foto: Archiv firem

Kalhoty, boty, sako, vše F&F. Klobouk Reserved.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám