Hlavní obsah

Dvě třetiny žen se snaží měnit partnerův vzhled

Novinky, bok

Hledání partnera pro život je řízeno několika aspekty. Ženy především chtějí někoho, s kým by si rozuměly a kdo by je měl rád. Podvědomě si ale také hledají muže, který by k nim takzvaně stylově „padl”. Splnit oba body ale nebývá jednoduché, a tak někdy nevadí, že není partnerův styl zrovna vytříbený. Správná žena ho za nějakou dobu změní dle svých potřeb.

Foto: Profimedia.cz

Třetině žen vadil na počátku vztahu styl partnerova oblékání.

Článek

Mnohé ženy tvrdí, že chtějí pro život „Pana dokonalého”. Takový muž se ale těžko hledá (pokud vůbec existuje), a tak je potřeba dělat kompromisy a z některých požadavků trošku slevit.

Jak ukázal nedávný průzkum, není to pro mnohé ženy žádný problém. Když Pan dokonalý není zrovna k mání, tak nějakého jiného partnera na Pana dokonalého časem promění. Nevadí jim ani do takové proměny investovat peníze - v průměru to podle zjištění bývá zhruba 15 000 korun a určité viditelné zlepšení u partnera dosáhnou v období do šesti měsíců.

Přeměna ve stylu celebrity

Více než třetina (36 %) žen přiznala, že se na počátku vztahu za vzhled svého partnera styděla a nerada s ním příliš často chodila ven. Nejvíce jim vadil typ oblečení (34 %), střih vlasů (22 %) a některým také zvolený parfém (9 %), citoval server Daily Mail.

Odborníky také v rámci studie zajímalo, na jaký styl ženy své partnery proměňují, komu se mají podobat. Přes 22 procent žen přiznalo, že se nejčastěji řídily stylem fotbalisty Davida Beckhama nebo bývalého zpěváka skupiny Take That Garyho Barlowa.

Jak ale dodává psycholog Simon Moore z British Psychological Society, ženy dbají na perfektní styl a vzhled především u krátkodobějších vztahů. Jakmile se jedná o dlouhodobější vztah, dostanou se časem na první místo důležitosti osobnost a povahové rysy, vzhled už po nějaké době není prioritní.

Reklama

Související témata:

Související články

Co muže na jejich postavě stresuje a tají to

Kritika, výčitky a stresování se kvůli nedokonalostem vlastní postavy. Tyto problémy neřeší pouze ženy. I mnozí muži jsou pod velkým tlakem, co se týče jejich...

Výběr článků

Načítám