Hlavní obsah

Jak si vybrat ideální zimní kabát

Novinky, Eva Dvořáková

Rozhodnout se pro kabát či bundu na nadcházející zimu, se může zdát velmi jednoduché. Mnoho lidí ho často zanedbává a koupí to, co se jim líbí a o funkčnosti často vůbec nepřemýšlí. Tuto investici je ale třeba promyslet, aby se nám i do budoucna vyplatila. Daný kousek se pak totiž dá nosit ještě několik let.

Foto: Profimedia.cz

Oblékněte se do barevného kabátu a přivítejte podzim ve velkém stylu.

Článek

Důležitá věc při rozhodování by rozhodně měl být cit. Existuje hodně stylů, barev, materiálů, a vybrat si mezi nimi ten pravý, který vám dokonale padne, není úplně jednoduché.

Samozřejmě je vhodné, inspirovat se posledními trendy, ale každému sluší úplně něco jiného, takže není nutné držet se zuby nehty toho, co je zrovna v módě. Naopak to nemusí dopadnout vůbec dobře. Ideální také je, vzít si s sebou na nákupy kamarádku, přítele nebo někoho, kdo je schopný objektivně a ochotně s výběrem poradit.

Cena versus kvalita

První věcí, kterou je dobré vnímat, je rozhodně materiál, ze kterého je oděv vyroben. Mějte na paměti, že nejvíce vás před zimou zahřeje kašmír a vlna. Kašmír je daleko teplejší, ale vysoká cena a nízká životnost mu zrovna na oblíbenosti, co se týče zimních bund a kabátů, moc nepřidává. Naopak vlna daleko lépe vydrží déšť i sníh. Pokud jsou vaše finanční možnosti omezené, investujte do levnější varianty, tedy bundy či kabátu, který má v podšívce peří, nebo jinou, hřejivou látku.

Foto: Archiv firem

1. Stylové káro, Zara 5299 Kč. 2. V barvách listí, Desigual 5349 Kč. 3. Army styl, Ann Christine 1750 Kč. 4. Prodloužená délka, Bench prodává zoot.cz 3399 Kč. 5. Khaki, Gate 998 Kč. 6. Plyšový, New Yorker 1299 Kč. 7. Šedá elegance, Reserved 2999 Kč. 8.

Aby dobře seděl

To je další z důležitých aspektů. Pokud se totiž v daném kousku nebudete cítit pohodlně, může být jakkoliv drahý či stylový, ale většinu času zůstane ve skříni. Pokud hledáte kabát, který vás ochrání i před hodně nízkými teplotami, volte vždy o jednu velikost větší, než je vaše běžná konfekce. A to z jediného prostého důvodu. Totiž aby se pod svršek vešel svetr nebo teplá mikina.

Zimní bunda nemá být obepnutá jako vaše oblíbené sako, naopak by měla poskytnout dostatek prostoru pro pohyb rukou a neměla by nijak omezovat v pohybu.

Jaké barvy jsou v módě

Nejnovější trendy fandí army, tedy maskáčovým potiskům. V obchodech jsou také velmi často k vidění  i kousky s koženými, případně koženkovými rukávy. Obecně se ale trendy barvy na letošní zimu nijak nemění. Neuděláte chybu s šedou, odstíny béžové, elegantní černou nebo barevným, kolikrát až extravagantním kouskem. Nejlépe je vybrat styl, který je nejbližší vašemu dennímu nošení, a také aby se hodil na více příležitostí.

Foto: Archiv firem

1. Modrý s kapucí, KappAhl 2290 Kč. 2. Do vínova, H&M 1299 Kč. 3. Kanárkově žlutý, Topshop 2700 Kč. 4. Ve vojenském stylu, tamsinlodnon.cz 1880 Kč. 5. Sněhobílý, Orsay 1699 Kč. 6. Červená elegance, F&F 1199 Kč. 7. Sportovní, Van Graaf 2599 Kč. 8. Jezdecký

Nezapomeňte na péči

Stejně jako se staráme o boty a kabelky, je potřeba pečovat i o zimní oděvy. Po sezóně odneste zimní kabáty a bundy do čistírny (pokud není na cedulce uvedeno, že se mohou prát v pračce), odkud je rovnou pověste do skříně ve speciálním obalu na šaty.

Reklama

Související témata:

Související články

Anna Wintourová - žena, která velí módě

Svět módy jí leží u nohou. Ona sama je symbolem ženskosti a luxusu. Madonna o ní zpívala ve své písničce, byl o ní natočen film Ďábel nosí Pradu a americký...

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Výběr článků

Načítám