Hlavní obsah

Justin Timberlake: Nemám nejmenší touhu hrát ve filmu superhrdinu

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec, nebo zpěvák? Jeho fanynky ho teď mohou obdivovat v hlavní roli nové napínavé krimi Hra na hraně, a vůbec to po několika předchozích hlavních rolích v kasovně úspěšných filmech z posledních let vypadalo, že všestranně nadaný rodák z Tennessee dá muzice vale.

Foto: Profimedia.cz

Justin Timberlake

Článek

Úplně rozloučit se s ní ale, zdá se, nemůže - v létě získal Justin Timberlake hlavní hudební cenu MTV za nejlepší video roku, videoklip k písni Mirrors.

Přesto je pro něj film tím hlavním. „Od dětství mám dvě velké lásky - muziku a film. Už jako malý kluk jsem dovedl zahrát písničky, které jsem slyšel v rádiu. Zároveň jsem ale rád předváděl vtipy a sledoval, jaký dojem to na kamarády a rodiče udělá,“ vzpomíná.

Foto: Profimedia.cz

S bývalou přítelkyní Cameron Diazovou a Jasonem Segelem se představil v komedii Zkažená úča.

„Svou hudební éru mám už ale za sebou, i když nechci říct, že jsem s muzikou skončil. Dvě věci ale naplno dělat neumím. Muziku miluju. Po letošním úspěchu mohu slíbit, že v budoucnu udělám ještě jedno velké turné, teď chci však hlavně točit filmy,“ svěřuje se dvaatřicetiletý Justin.

Od chvíle, kdy v pětadvaceti letech ztvárnil jednoho z mladých drogových dealerů v krimi Alpha Dog (2006), natočil výborné drama The Social Network (2010) a několik úspěšných komedií a sci-fi, si může filmy vybírat. V novém thrilleru Hra na hraně si už nezadá ani se svým oscarovým kolegou Benem Affleckem.

A proč právě tento film? „Je to vysoce aktuální snímek o kasinech a on-line internetových hrách, kde se protočí desítky miliard dolarů ročně a kam se přesouvá jak zájem největších hráčů, tak i těch nejtvrdších podvodníků. Ti už ovšem nepoužívají zbraně, ale složité algoritmy,“ prozrazuje.

Foto: Profimedia.cz

V dramatické krimi Hra na hraně si poprvé zahrál s oscarovým Benem Affleckem.

„A právě ty ovládají šikovní mladí hráči, jako je můj filmový Richie, absolvent prestižní Princetonské univerzity. I on je ale při falešné on-line hře podveden a okraden. Dál už prozradím jen to, že při cestě za odplatou se brzy octne v situaci, kdy musí hrát nejhazardnější hru svého života a ještě z toho vyjít živý, takže role jak víno,“ dodává s úsměvem.

Filmoví tvůrci nešetří chválou. Například Will Gluck, který ho režíroval v komedii Kamarád taky rád (2011), se o něm vyjadřuje jako o herci výjimečných kvalit. „Má ohromnou výhodu v tom, že je nesmírně pohybově nadaný, výborně třeba i žongluje a díky rokům, kdy denně vystupoval na jevišti, je před kamerou absolutně přirozený. Má i výbornou mimiku. Ve filmu jsou scény, kdy vůbec nemluví, ale pointu vyjádří gestem či pokrčením obočí. Je to prostě ten rozpustilý uličník, kterému patří večer.“

Foto: Profimedia.cz

V romantické komedii Kamarád taky rád s ukrajinskou kolegyní Milou Kunisovou.

Když se Justina ptali na to, jak by se chtěl jako herec profilovat, odpověděl: „Nepřemýšlím o tom, jaký je to žánr. Odmítl jsem už ale několik scénářů, jejichž role byly podobné těm, co jsem už hrál. Raději vezmu nezávislý film jen proto, abych se ve ztvárněných postavách nemusel opakovat. Je to o tom, že jako herec musíte být trpělivý a vytrvalý a za žádnou cenu se nedat zaškatulkovat,“ vysvětluje.

„A vím, o čem mluvím,“ pokračuje. „Zažil jsem to už jednou v době, kdy jsem v Americe sklízel s kapelou 'N Sync ohromný úspěch a málem ze mě udělali relikvii v době, kdy mi ještě ani nebylo pětadvacet. Včas jsem přestal, protože jsem s touto dobou nechtěl být spojovaný nadosmrti. Byla to výborná zkušenost i pro film.“

Foto: Profimedia.cz

Se stejně talentovanou herečkou Amandou Seyfriedovou se setkal ve sci-fiVyměřený čas.

Teď se rozhodl, že chce hrát padouchy. „Měl jsem skvělou nabídku zahrát si Robina v dalším supermanovském pokračování Muže z oceli Batman vs. Superman (2015). Nemám ale nejmenší touhu hrát ve filmu superhrdinu. Chci hrát superničemu. Je to nová výzva, taková role mě momentálně láká nejvíc. A i když jsem vyrůstal s Batmanem a miloval jsem ho, teď bych si s velkou chutí zahrál Riddlera, je můj neoblíbenější padouch.“

A proč si oblíbil zrovna jeho? „Riddler byl něco jako sociopat, byl šílený. Posedlý hádankami, rébusy, hlavolamy, mistr fíglů v masce a brčálovém převleku a s typickým otazníkem. Na téhle postavě se může herec opravdu vyřádit a to je přesně něco pro mě.“ Justin říká, že ho postava zaujala o to víc, když se dozvěděl, že Batmana má hrát Ben Affleck.

„I když Benovo obsazení vyvolalo mezi fanoušky bouři nevole, já po naší spolupráci ve Hře na hraně vím, že i v této roli bude perfektní. Je vynikající filmový tvůrce a mimořádný talent, takže i v této roli může spousty lidí překvapit,“ dušuje se obletovaný umělec, který má po celém světě milióny fanynek.

Foto: Profimedia.cz

Výstavní pár tvoří se svou atraktivní hereckou manželkou Jessikou Bielovou.

Justin už ale není k mání. I když se o něm psalo, že vystřídal řadu kolegyň, opak je pravdou. Jeho vztahy s Britney Spearsovou i s Cameron Diazovou trvaly několik let. A vloni si vzal po pětileté známosti na intimní italské svatbě o rok mladší půvabnou herečku Jessiku Bielovou. Poznal ji v roce 2007, kdy se mu zalíbila v povedené romantické komedii Lekce neslušného chování.

Víte, že…

Netají se tím, že trpí chronickou obsedantně kompulzivní poruchou. Při té má člověk nutkání vykonávat určitý soubor činností, kompulze, a trpí nesnesitelnou úzkostí, pokud tyto činnosti nezopakuje. Justin vyžaduje pořádek - potřebuje, aby všechny jeho věci byly srovnané v přesných rovnoběžných liniích, a několikrát denně kontroluje ledničku, zda v ní nejsou zkažené a prošlé věci nebo potraviny, které nemá rád.

Rodinu ale zatím neplánují. „Určitě oba chceme děti, ale na to je ještě spousta času, zvlášť když máme momentálně tolik tvůrčích příležitostí. Navíc řada rolí Jessiky těžila z jejího sex-appealu a byla by škoda plně toho nevyužít,“ říká s úsměvem Justin a Jessica s ním souhlasí. Protože ale ví, že se Justin stále ženám líbí, tak trochu si ho pojistila v podobě módní předmanželské smlouvy. Za prokázanou nevěru by jí totiž musel zaplatit půl miliónu amerických dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám