Hlavní obsah

Až třetině žen s vařením doma nikdo nepomáhá

Novinky, das

V některých českých domácnostech je samozřejmostí, že vaří jen žena a nikdo jí s tím nepomáhá. A tak není divu, že na vaření mnohé ženy pohlížejí jako na nutné zlo a rutinu, zatímco muži jako formu relaxace či experimentu. Muž tak často do kuchyně přináší inspiraci, žena jen zkušenost. Alespoň to potvrzuje rozsáhlý průzkum společnosti Lidl, který zjišťoval vztahy Čechů a Slováku k vaření.

Foto: Profimedia.cz

Ve většině českých domácností se vaří minimálně třikrát týdně.

Článek

Ve většině domácností se stále vaří pravidelně doma, a to jak v týdnu, tak přes víkend. Vaření podle Čechů je levnější, zdravější a hlavně jedinec má skutečně jistotu, co jí. Až tři čtvrtiny Čechů pak vaří stejná jídla, jako vařívali jejich rodiče, i když je občas různě inovuje.

Jestli Čechům při vaření něco chybí, pak nápady. Proto inspiraci hledají často na internetu a jen v menší míře v kuchařkách. Ovšem i tak se bojí nezdaru.

Ve většině českých domácností se vaří minimálně třikrát týdně. Přestože většina z nich upřednostňuje českou kuchyň, nebrání se ani italské a muži dost často i asijské kuchyni. Poslední leta přibývá i těch, kteří upřednostňují zdravý životní styl a preferují výhradně vegetariánskou stravu.

Nakoupit a hned uvařit

K tomu, aby lidé měli z vaření radost, jim chybí nejčastěji peníze, čas a nápady. Stále více známých šéfkuchařů se tak snaží lidem ukázat, že zdravé, chutné, rychlé a přitom levné jídlo se dá uvařit i z kvalitních surovin.

„Nejlépe se vaří z čerstvých produktů - nakoupit a hned uvařit. V dnešní době už by to neměl být problém. Stačí se tedy zaměřit na kupování sezónních surovin a nebát se vyzkoušet i neznámé recepty,” upozorňuje držitel michelinské hvězdy šéfkuchař Roman Paulus.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám