Hlavní obsah

Většina žen má strach z vlastního vzhledu, bojí se objektivu

Novinky, das

Vzhled hraje v životě ženy stále větší roli. Strach a úzkost z vlastního vzhledu jim brání v zachycení vzácných vzpomínek, včetně fotografií z dovolené, svatebních obrázků nebo dokonce fotek narození dětí. Podle celosvětového průzkumu značky Dove se až 77 % žen necítí před kamerou dobře. Strachují se o to, že nejsou dost krásné.

Foto: Profimedia.cz

Ženy jsou k sobě příliš kritické.

Článek

Ženy jsou k sobě příliš kritické. Přičemž si neuvědomují, že svým pohledem na svět výrazně ovlivňují i další pokolení. Vnímání vlastní krásy, sebevědomí a sebeúcty se přenáší od matek na jejich dcery. Čím víc si začnou ženy věřit, pozitivně vnímat své já, tím větší šance je, že jejich dcery přestanou mít z vlastního vzhledu strach.

Podle průzkumu mají dnešní ženy největší strach z označení na fotce na sociální síti. Téměř polovina (46 %) žen ze snímku na sociální síti smaže svoje označení nebo dokonce snímek zcela odstraní. Až 41 % žen, než fotografii vloží na jakýkoliv web, zlepší nejprve svůj vzhled.

Jak získat větší jistotu před kamerou
Fotografie je o zachycení důležitých momentů, zážitků nebo pocitů. Nejde pouze o vzhled. Zkuste se zaměřit na to, jaké máte štěstí, že na daném místě v tu chvíli jste. Vzhled pak ztratí na důležitosti.
Naučte se pochválit. Čím více pochválíte svou vlastní krásu, tím vyšší bude vaše sebevědomí.
Když budete vědět, že máte před sebou důležitý den nebo že vás bude někdo fotografovat, nechte si trošku delší dobu na přípravu. Použijte své oblíbené zkrášlující produkty a oblečte si něco pohodlného. Budete se cítit více sebejistá a půjde vám to.
Nikdo není dokonalý. Nezapomínejte, že fotografie perfektně vypadajících celebrit jsou celé retušované týmem odborníků. Neexistuje nic jako dokonalá krása.
Místo toho, abyste se dívaly na fotografii nyní, rychle se přesuňte do doby, kdy vám bude 70, a přemýšlejte o tom, jak vděčné budete za to, že jste mohly zachytit tuto dobu ve vašem životě.

Reklama

Související témata:

Související články

Myšlenky anorektiček: jídlo, vzhled i smrt

O poruchách příjmu potravy bylo napsáno mnoho, přesto stále dochází k růstu počtu dívek, které trpí anorexií a bulimií, případně jinou poruchou příjmu potravy....

Výběr článků

Načítám