Hlavní obsah

Vévodkyně Kate si v těhotenství užívá volnosti

Právo, Zdeněk Nevělík

Manželka britského prince Williama Kate si své těhotenství opravdu užívá. Umožňuje jí totiž dělat věci, na které by normálně nesměla ani pomyslet. Poprvé od svatby před necelými dvěma lety se tak zkrátka může chovat (téměř) jako běžný smrtelník.

Foto: Reuters

Manželka britského prince Williama Kate

Článek

Kate, jež by měla porodit v červenci, skýtá těhotenství dokonalou výmluvu, aby se na rozdíl od svého manžela nemusela účastnit mnohých oficiálních akcí, což jí umožňuje mít více času pro sebe a zajít si třeba nakoupit nebo na šálek kávy do Starbucks. Všichni jsou k ní tolerantnější, protože teď má vévodkyně jeden jediný úkol: nenamáhat se.

Čokoláda, sušenky a haldy knížek

Těhotenství nabízí i řadu dalších výhod. Manželka prince Williama si například může beztrestně pochutnávat na jídlech, která by normálně kvůli linii měla přísně zakázána. A na co si budoucí matka vlastně potrpí? „Strašně si oblíbila všechno sladké. Čokoládu, sušenky, dorty,“ tvrdí podle britských bulvárů zdroj z Katina okolí.

Je pravda, že kvůli zdravotním rizikům musí omezit sporty, které má tak ráda, jako například běh nebo pěší turistiku, a žít o něco poklidnější život. To však neznamená, že pohyb zcela vyřadila; spíš si v zájmu zdraví dítěte zvolila méně namáhavý způsob, jak zůstat fit. Podle zasvěcených začala cvičit jógu pro těhotné – ta prý pomáhá posílit a zformovat tělo, odpočinout si a vytvořit více místa pro miminko.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Těhotná Kate v březnu navštívila skautský kemp v britském Newby BridgeVideo: Reuters

„Má učitele jógy, který za ní chodí domů,“ dodal zdroj s tím, že Kate si párkrát v týdnu přesto neodpustí dlouhé procházky. Vévodkyně se může spolehnout na tým špičkových královských gynekologů, kteří budoucí maminku a její děťátko mají pod neustálým dohledem. I bez toho lze ovšem s jistotou říct, že nebere těhotenství na lehkou váhu a snaží se pro blaho miminka udělat maximum.

„Čte, jak nejvíc může. Od knížek popisujících, jak se stát dobrým rodičem, po návody, jak si v zájmu dítěte šetřit zdraví,“ podotkl zdroj, podle nějž dostává Kate z internetového knihkupectví Amazon balíčky téměř každý den. „Je to asi její nejoblíbenější obchod na světě. A hodně tam toho nakoupí,“ ujistil.

Naše malá kulička

Kate se před časem – pravděpodobně – prořekla, že čeká dceru. A i když se krátce na to nechala slyšet, že pohlaví dítěte nezná a že by sama chtěla chlapce (naopak William by si přál holčičku), ani média, ani veřejnost jí to neuvěřily.

Některé bulváry zacházejí až tak daleko, že už spekulují o jménu Williamovy dcery – pokud to tedy dcera bude. Měla by se jmenovat Elizabeth Diana Carole: Elizabeth na počest Williamovy babičky a královny Alžběty II., Diana na počest jeho zesnulé matky a Carole podle matky Kate.

Foto: John Stillwell, Reuters

Kate a William v Buckinghamském paláci dopoledne před odletem na svatební cestu.

Ať už to bude kluk nebo holka, královský pár prý děťátku říká „naše malá kuličko“ podle tvaru, který měl plod na ultrazvukových snímcích. Narození potomka přinese mladému páru řadu změn v každodenním životě, donutí jej se například odstěhovat z pronajatého sídla na velšském ostrově Anglesey, kde William na tamní základně královského letectva RAF slouží jako pilot vrtulníku záchranné služby.

Oba rodiče chtějí, aby dítě mělo v případě nutnosti k dispozici veškerou péči, a tu odlehlý ostrov zkrátka nenabízí.

Foto: ČTK

Narození dítěte přinese do života šťastných manželů velkou změnu – chystají i velké stěhování.

Pár si proto podle listu The Daily Mail nechává rekonstruovat budovu Anmer Hall patřící ke královskému sídlu Sandringham v hrabství Norfolk tak, aby vyhovovala jeho požadavkům naprostého soukromí. Desetipokojový příbytek se sice už tak nachází na 80 km čtverečních pozemku, po úpravách by ale rezidence měla být paparazziům ještě nepřístupnější.

Mít nos jako vévodkyně

Přestože se Kate pomalu, ale jen pomalu, kulatí bříško, zůstává módní ikonou pro milióny žen po celém světě. Desítky Newyorčanek tak zaplavují ordinace plastických chirurgů, aby si pořídily nejžhavější doplněk letošního jara – Katin nos.

„Zbožňuju tvar a velikost nosu Kate Middletonové a prostě vím, že ho chci mít,“ tvrdí šestadvacetiletá dívka z Long Islandu. „Jiné celebrity měly jenom kousky nosu, jaký bych chtěla, ale Katin nos má všechno. Klesající kořen. Špičku, co nepadá, když se směje. A působí žensky,“ ujišťuje zase tamní dvaadvacetiletá studentka.

Chirurgové se novému trendu ochotně přizpůsobují a není divu – ceny takových operací se pohybují v přepočtu od sto tisíc korun nahoru. Drahý zákrok ale zájemkyně neodrazuje. Vždyť, řečeno slovy jedné z nich, „kdo by nechtěl mít nos jako princezna?“

Pro pobyty v Londýně si rodina ponechá byt v Kensingtonském paláci, kde dříve bydleli Williamovi rodiče.

Reklama

Související články

Princ William a Kate očekávají potomka

Britská monarchie se může těšit na narození dalšího případného následníka trůnu. Princ William a jeho manželka vévodkyně Kate v pondělí oznámili, že očekávají...

Výběr článků

Načítám