Hlavní obsah

Čím potěšit svůj protějšek nejen o Valentýnu

Novinky, das

Svátek svatého Valentýna by měl být oslavou lásky a náklonnosti. Češi původně anglosaský svátek, který k nám přišel před 20 lety, odmítali. Poslední léta jej ale začali přijímat. Důkazem vzrůstající obliby je skutečnost, že 14. února bývají vyprodané květiny, kina a restaurace narvané k prasknutí.

Foto: Holmes Place Energy Smíchov

Při romantickém relaxačním večeru pro dva si můžete užít zklidňující olejovou masáž, soukromou saunu a vířivku s láhví Prosseca.

Článek

První zmínky o oslavách svátku svatého Valentýna pocházejí z dob starověkého Říma. Současnou podobu ale získal až počátkem 20. století v USA a k nám se dostal až po roce 1989.  V dnešní době je svátek spojen s romantickou příjemnou náladou. Tradičně se odměňujeme a necháváme odměňovat od našich blízkých malými dárky, jako jsou přáníčka, květiny, sladkosti a drobné šperky.

Mnoho Čechů si stále myslí, že je tento svátek jen pouhým výmyslem amerických obchodníků, aby zvedli své tržby. Dokládají to asociace spojené se slovem Valentýn. Nejčastěji si lidé vybaví slovo svátek a láska, hned poté však následuje spojení komerční svátek.

„Ukázalo se, že desetina jedinců svátek slaví jen proto, aby udělala radost svému protějšku. Lidé nad 45 ho často vůbec neřeší,“ komentuje výsledky šetření výkonný manažer Ery a Poštovní spořitelny Libor Svoboda.

Na druhou stranu se najdou i tací, kteří svou lásku v tento den vyznají i své rodině, přátelům a domácím mazlíčkům.  

Čím se lidé obdarovávají

Pokud váš partner či partnerka oslavu Valentýna razantně odmítá, nenuťte je. Hezké slovo a nenápadné vyznání lásky udělá víc než sebedražší dárek.

Nejčastěji lidé obdarovávají své milé drobností spojenou s večeří nebo například květinou. Tak aby se vešli do částky 200-500 korun. Jen pětina hodlá utratit víc než 500 korun. Nejštědřejší jsou přitom lidé z velkých měst. „Večeři v restauraci si častěji dopřejí lidé z velkých měst, a to až 50 %. Ti nejmladší rádi zůstávají doma a sami něco uvaří. U starších ročníků jednoznačně převládá jako dárek květina a také větší dárek,“ doplňuje Libor Svoboda.

Foto: Nivea.cz

Limitovaná edice lásky krému Nivea - srdce v bílé sněhové peřině pro všechny zimní lásky ...Tolik jemné ochrany všech milovaných do jejich mrazivých dní s posvátným symbolem těch nejkrásnějších upřímných přání. Nejen, když se právě blíží Svatý Valentýn.

Foto: Marks & Spencer

Ukažte lásce svého života, jak sladké jsou chvíle s ní. Nic není výmluvnější než lahodná čokoládová bonboniéra ve tvaru srdce.

Foto: Mixit.cz

Láska prochází žaludkem, proto je jídlo ideální valentýnský dárek, kterým potěšíte jak muže, tak ženu. Vybírejte proto podle toho, co chutná oběma. Ideální je valentýnský afrodiziakální mix müsli Elixír z lásky od Mixitu, který chutná zkrátka všem.

Foto: Orion

Orion Lentilky srdce udělá radost vašim nejbližším a vykouzlí úsměv na tváři zamilovaných partnerů, rodičů i přátel. Kvalitní čokoláda Orion ukrývá oblíbené růžové, červené a fialové lentilky.

Foto: Klasa

Milovníky sladkého jistě potěší Mořské plody Laguna od české čokoládovny Carla. Výběrová bonboniéra plná pralinek s lahodnou nugátovou náplní nese také ocenění KLASA. Zabalená je v krásném obalu, takže si s balením už nemusíte dělat starosti.

Foto: Orion

Řekněte svým blízkým, že je máte rádi tím nejsladším způsobem. Darujte jim Orion Modré z nebe Srdce. Otevřete svému Valentýnovi srdce plné jemného čokoládového pokušení a užijte si sladkou chvíli s pečlivě vybranými pralinkami.

Foto: Starbucks

Valentýnský řez – speciální piškotové těsto dle americké receptury, které díky postupu přípravy získává skutečně valentýnský odstín – tmavě červenou barvu – a nezaměnitelnou chuť.

Foto: Jacob´s Creek

Rozjasněte své valentýnské smysly a udělejte si s partnerem radost delikátním australským vínem Shiraz Rosé. Valentýn se stane svátkem, který vaše chuťové buňky začnou milovat.

Foto: Pandora

Dánští designéři rozšířili kolekci šperků Pavé o romantické motivy, kterým dominuje svůdná jiskrnost. Kameny, které zdobí šperky z této kolekce, jsou ukázkou té nejdelikátnější ruční práce.

Foto: Swarovski

Řada Serede zachycuje podstatu srdce v červeném epoxidu posázeném křišťály. Na náhrdelníku ve stylu obojku doplňuje přívěsky ve tvaru písmen L, V a E, mezi nimiž se třpytí broušené křišťálové korálky.

Foto: Swarovski

Sada ozdobných přívěsků typu „charm“ s motivy srdce a detaily z třpytivých křišťálů: náramek s přívěsky One, Script Love a Heart Cord.

Foto: Moët

Šampaňské Moët Rosé Impérial elegantně kombinuje luxus a romantiku. Speciální balení “Love Case” obsahuje láhev růžového šampaňského, speciální pero a brožurku s rozmanitými samolepkami

Foto: Nivea.cz

Olej do koupele Beauty Oil - luxusní koupel s cenným mandlovým olejem pro neuvěřitelnou hebkost i velmi suché pokožky.

Foto: Coty

Svěží ovocno-květinová vůně Guess Girl vás uchvátí výbuchem sladkého melounu, vzrušující směsí brazilské tropické orchideje a smyslnou vanilkou.

Foto: Playboy

Připravte se na smyslnou hru plnou bublinek. Ať už plánujete svádět, okouzlit nebo uchvátit svého muže, sprchové gely Playboy vám budou skvělým pomocníkem.

Foto: Bomton Spa & Wellness na Václavském náměstí

Pedikérské ošetření doplňuje svíčkami prozářené prostředí samostatné kabinky, relaxační hudba. Klasická Bomton pedikúra obsahuje: ošetření okolí nehtů, tvarování nehtů, individuální úprava chodidla, peeling, hydratační a vyhlazující zábal, a masáž.

Foto: L’Oréal Professionnel

Speciální nabídka pro zamilované je tvořená dámským šamponem Vitamino color 250 ml pro barvené vlasy a dárkem zdarma v podobě pánského šamponu Homme Tonique 250ml pro každodenní použití.

Foto: Bohemia Sekt

Kombinace zralých jahod se šumivým sektem promění jako zázrakem běžnou chvíli v kouzelný okamžik.

Foto: Alo diamonds

Náušnice ALO Cassimira - Luxusní náušnice s prodlouženou elegantní siluetou zakončenou romantickými detaily v podobě kuliček posetých noblesními rubíny a romantickými safíry.

Foto: Alo diamonds

Prsten ALO Madame Paris - luxusní prsten s romantickým ornamentem zdobeným něžným diamantem vytvářejícím okolo sebe jiskrnou auru osobité ženskosti.

Foto: Bioderma

BIODERMA Sensibio pro citlivou pokožku, která se snadno dehydratuje a následná suchost vede dalšímu oslabení a provázejí ji pocity napnutí pleti. Balíček obsahuje Sensibio oční gel, Sensibio Lait čistící mléko, Deo - antiperspirant, Sensibio Legeré.

Foto: Weleda

Růžová přírodní pěsticí péče Weleda: set v sobě ukrývá Růžové pěsticí tělové mléko a Růžový sprchový krém.

Foto: Beefeater

Beefeater Gin – potěšte své přátele jediným pravým londýnským ginem v novém dárkovém balení.

Foto: Jack Daniel

Jack Daniel´s Single Barrel se stáčí vždy z jednoho sudu, proto je každá lahev unikátní. Navíc je výjimečná také tím, že pomalu prokapává tři metry silnou vrstvou dřevěného uhlí a poté je uložena do čerstvě vypálených dubových sudů.

Foto: Artdeco

Beauty Box Quattro je unikátní systém ukládání očních stínů, kdy můžete jednotlivé stíny v krabičce měnit dle vlastních preferencí. Náplně si můžete zvolit například z aktuální kolekce Artdeco Butterfly Dreams.

Foto: marianske-lazne-hotely.cz

Překvapte svůj protějšek romantickým víkendem v Mariánských Lázních. Jen ve dvou při wellness procedurách, masážích a zábalech, v privátní sauně, večer ve vířivce s lahví sektu, večeři při svíčkách a ráno při snídani do postele.

Foto: Pandora

Dovolte dánským designovým šperkům Pandora, ať ilustrují lásku prstenem na vaší ruce ...

Foto: Marks & Spencer

Svíčka, jež navodí tu správnou romantickou atmosféru.

Foto: Monport

Retro zrcadlo ve tvaru srdce, které je zapuštěno v dřevěném rámu a na první pohled působí spíše jako obraz. Darujte zrcadlo svým blízkým, kteří si při pohledu do něj na vás vždy s láskou vzpomenou.

Foto: Monport

Interiér nebo vstupní dveře můžete zkrášlit závěsným plechovým srdcem, které Vás bude bavit nejenom na sv. Valentýna. Vybrat si můžete z různých variant. Srdce může být i milým dárkem, které potěší srdíčko obdarovaného.

Foto: Eucerin

pH5 Relipidační sprchový olej - ideální přípravek pro šetrné mytí a ochranu velmi citlivé pokožky. Vytváří na pokožce ochranný film, který ji chrání před dehydratací.

Foto: Coty

Love, Chloé je sofistikovaná a delikátní vůně inspirovaná intimností vnitřní krásy. Lehká pudrová vůně se smyslným květinovým probuzením se snoubí s pižmem a nádechem pudru, mastku a rýže. Ucítíte, jako by Vás ovanul jemný vánek.

Foto: Coty

Sladká, ale sexy vůně Playboy Play It Pin Up s dávkou troufalosti.

Foto: krása.cz

Davidoff The Game - aromaticko-dřevitá vůně složená z bublinek pálenky, kosatce a černého dřeva je kontrastem energičnosti a rafinované smyslnosti.

Foto: Vichy

Ideální péče od Vichy Idealia může být tím pravým dárkem nejen na Valentýna. Díky svému krásnému růžovému balení a vynikající účinnosti na okamžité projasnění, vyhlazení, výživu a hydrataci pleti.

Foto: Desina

Kytičku, na míru vybraný dárek nebo i ono upečené srdíčko omotejte stužkou s názvem Miluju tě. Celkem 5 m stužky včetně špulky, o šířce 15 mm.

Foto: Lovator

Loverator i love LOVE je anatomicky tvarovaná erotická podložka navržená tak, aby přinášela co nejpříjemnější pocity a usnadňovala polohu při milostných hrátkách s partnerem.

Foto: Lush

Balistik Tisty Tosty s kouskami růží ve tvaru srdíčka.

Foto: Littlegreen

Skleněná ekologická láhev Retap z Dánska a designový hrníček KeepCup určený pro opakované naplnění kávou u Vás doma nebo ve Vaši oblíbené kavárně.

Foto: Esthé Laser Clinic

Mezoterapie

Foto: Gillette

Gillette Fusion ProGlide mužům umožňuje pohodlně se holit proti směru růstu vousů. Díky takovému komfortu bude start každého muže do nového dne jednoduše skvělý.

Foto: Amway

Artristy Hydratační lázeňská kolekce - obsahuje tělové mýdlo, tělový peeling, jež zjemní strukturu kůže a zanechá pocit vyhlazení a lesku. A hydratační tělové mléko, které kůži dokonale zvlhčí a okamžitě odstraní pocit vyschlosti.

Foto: Martini

Sekty Martini Prosecco a Martini Rosé jsou pro tuto příležitost ideální volbou. I v těch nejzatvrzelejších srdcích probudí romantiku a navodí tu správnou atmosféru.

Foto: Hotelu Quisisana Palace

Překvapte svou drahou polovičku, vezměte ji na Valentýna do luxusního hotelu Quisisana Palace v Karlových Varech. Dopřejte si tu pravou romantiku v den, který přeje všem zamilovaným.

Foto: Klasa

Máte pocit, že je Valentýn pro vašeho milého příliš růžový? Zkuste ho obdarovat jemnou slivovicí Stock Excellent. Obsahuje 45 % alkoholu a je označená národní značkou kvality KLASA. Voňavým švestkovým destilátem uděláte radost každému muži.

Foto: Dermacol

Antistresový tělový olej Aroma Ritual Hrozny s limetkou - vysoce pěstící tělový a masážní olej bohatý na vitaminy intenzivně ošetří a zregeneruje pokožku těla.

Foto: Veuve Clicquot

Růžové šampaňské Veuve Clicquot v originální dárkové edici Shakkei inspirované uměním japonských zahrad. V duchu orientální symboliky posvětí Váš vztah štěstím, radostí a hlubokými, dlouhotrvajícími city.

Foto: Butik À la Maison

Plyšový medvídek Teddy, výrobce Lene Bjerre Design.

Foto: Krušovice

Speciální kurzy pro pivní znalce - díky nimž se účastníci seznámí nejen s technologií výroby piva, ale dostanou také příležitost vyzkoušet si pivovarnické řemeslo v praxi, naučit se pivo správně degustovat a kombinovat s pokrmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám