Hlavní obsah

Jako první dáma prožívala Carla Bruniová muka

Právo, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občas to pro ni bylo skoro peklo – byla nešťastná a velmi trpěla. Takto poprvé promluvila o časech v Elysejském paláci, které skončily letos v květnu, žena bývalého francouzského prezidenta Carla Bruniová-Sarkozyová.

Foto: Profimedia.cz

Carla Bruniová

Článek

Hotovým mučením prý pro ni byly před rokem chvíle po narození dcery Giulie, kdy už začal doutnat předvolební boj a kdy se vedle Sarkozyho i ona jako první dáma stávala terčem nejrůznějších poznámek. „Tyto osobní útoky mne silně zraňovaly, zejména ty, které mířily na můj zevnějšek,“ řekla časopisu Elle bývalá topmodelka a zpěvačka.

„Zrovna se mi narodila dcera. Spala jsem sotva dvě hodiny denně a moje tvář nesla známky únavy. Nechtěla jsem, aby mě fotografovali. Bývala bych utrpením plakala, byla jsem velmi labilní,“ dodala.

Foto: Profimedia.cz

Fotoreportérům trvalo několik měsíců, než se jim podařilo zčásti zachytit tvář Carlyiny dcery Giulie.

Některá média v té době psala, že se z tváře Carly poznenáhlu vytrácí šarm, na který si veřejnost zvykla. Spekulovala, zda to poněkud nepřehnala s botoxem a zda je pro manžela ještě oním šarmantním trumfem, jakým byla v době, kdy se se Sarkozym pár měsíců po jeho nástupu do funkce sblížila.

Soukromí malé Giulie úzkostlivě chrání

Carla ale důrazně popřela, že by měla za sebou sérii zkrášlovacích operací. Jen na začátku kariéry modelky si prý nechala trochu zúžit nos. „Jinak jsem nikdy nic dalšího neabsolvovala a ani nehodlám absolvovat. Mám velký strach, že by se to nemuselo podařit. A pokud jde o mé vysoké tváře, ty mám po matce,“ vysvětluje Carla.

Terčem útoků se – jak tvrdí – stala i proto, že jako první dáma svého manžela všestranně podporovala. „Vím, že mne považovali za idiota. A je mi smutno, když si lidé myslí, že jsem miliardářka, která má svůj vrtulník. Není mi nic milejší než všední den strávený s dětmi a můj klid,“ ujišťuje Carla, která je kromě roční Giulie i matkou dvanáctiletého Auréliena, syna z dřívějšího vztahu s profesorem filozofie Raphaëlem Enthovenem.

Soukromí si Carla pečlivě chrání, zejména pak malou Giulii, o níž už při narození řekla, že se z ní rozhodně nestane trumf v manželově předvolebním boji. To také dodržela a při odchodu z porodnice dokázala tvář dítěte ochránit před objektivy paparazziů svou náručí a dlouhými vlasy. Bulvárním fotoreportérům trvalo ještě pár měsíců, než se jim podařilo alespoň zčásti zachytit dceřinu tvář.

Zrovna se mi narodila dcera. Spala jsem sotva dvě hodiny denně a moje tvář nesla známky únavy. Nechtěla jsem, aby mě fotografovali. Bývala bych utrpením plakala, byla jsem velmi labilní.

Hon na novorozenou dcerku nebyl zdaleka jediným případem, kdy se média o Carlu zajímala více, než by jí bylo po chuti. Třeba dva roky před letošními prezidentskými volbami se ve Francii rozvířily dohady o tom, že jí soužití se Sarkozym neklape a že oba udržují mimomanželský poměr.

Carla měla mít blízký vztah se zpěvákem Benjaminem Biolayem, s nímž prý dokonce odletěla na dovolenou, kterou zkrátila, když jí manžel zavolal, aby se vrátila do Paříže. Sarkozy prý zase „hledal útěchu“ u své státní tajemnice pro ochranu životního prostředí, vdané Chantal Jouannové.

Odchod manžela z Elysejského paláce tak byl pro Carlu úlevou. Už před volbami se nechala slyšet, že by pro ni jeho volební prohra neznamenala „žádné drama“. Reportérům Elle se ale přiznala, že ji nakonec zarazilo, když voliči dali přednost Sarkozyho vyzyvateli Françoisi Hollandovi. „S dětmi jsem plakala, když Nicolas po volební prohře prohlásil, že v životě je důležité poznat i porážky,“ řekla Carla, která se chce nyní více věnovat hudbě a na jaro příštího roku chystá nové album.

V hledáčku senzacechtivých médií nicméně zůstává i dnes, kdy se titulem první dáma země honosí jiná žena. V létě například přišel magazín Closer s informací, že Carla je znovu těhotná. „Není to pravda,“ ohradila se tehdy důrazně, načež časopis zažalovala.

Jako první dáma prý ještě dokázala v zájmu svobody tisku unést zveřejnění vylhaných článků o sobě nebo skrytě pořízených fotografií. Když ale některá média i nyní „pošlapávají právo na soukromý život“, rozhodla se předat věc právníkům.

Rada pro nástupkyni: Provdejte se

V tomto ohledu měla Carla těžší situaci než její nástupkyně Valérie Trierweilerová, která je profesionální novinářkou a mechanismy mediálních soukolí velmi dobře zná. Jednu zkušenost jí ale přece jen chce předat: měla by se za Hollanda provdat, a ne být jen jeho družkou, protože pak je prý pro první dámu vše jednodušší.

Foto: Profimedia.cz

Jako první dáma svého manžela všestranně podporovala.

„Nedovolila bych si někomu udělovat rady. Mluvím jen z vlastní zkušenosti,“ řekla magazínu Elle Carla, která se Sarkozym žila jako družka jen pár měsíců. „Připadá mi ale snazší být oficiální manželkou nejvyššího představitele státu než jen jeho partnerkou,“ poznamenala s tím, že prezidentská funkce s sebou přináší i složité situace.

„Možná se mýlím a její volba je moderní. Já sama jsem ale pocítila skutečné uklidnění, až když jsem si Nicolase vzala,“ dodala Carla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám