Pro začátečníky

Jezte česky

Jezte česky -  kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

FOTO: Smart Press

Kuchařka Albert v kuchyni nabízí 160 receptů z domácí, světové i exotické kuchyně, v nichž čtenáři najdou to nejlepší, co dosud nabídl Albert magazín. Kniha je doplněna o desítky zcela nových receptů a rad sommeliéra.

Kuchařka Albert v kuchyni nabízí 160 receptů z domácí, světové i exotické kuchyně, v nichž čtenáři najdou to nejlepší, co dosud nabídl Albert magazín. Kniha je doplněna o desítky zcela nových receptů a rad sommeliéra.

FOTO: Albert

Škoda nevařit - Kuchařka plná hudby od Martina Škody - Škoda nevařit

Kuchařka plná hudby od Martina Škody - Škoda nevařit: Martin Škoda je osmnáctiletý kluk, který zbožňuje dobré jídlo, a tak se rozhodl napsat kuchařku pro mladé s ohledem na jejich potřeby, možnosti i přání. Ale vlastně nejen pro ně! Knížka jistě zaujme všechny milovníky kvalitního a nápaditého jídla. Každý recept je navíc doplněn songem, který může doladit atmosféru při vaření i po něm.

FOTO: Smart Press

Hovory s řezníkem aneb Kuchařka pro dceru z masa a kostí od Jany Florentýny Zatloukalové

Hovory s řezníkem aneb Kuchařka pro dceru z masa a kostí od Jany Florentýny Zatloukalové - Kuchařka vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Naučí vás, jak se zbavit ostychu v řeznictví, jak si říct o ten nejlepší kus na guláš a jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě. Promluví za vás s řezníkem a pak vás prostřednictvím 200 nových receptů naučí, co s masem, které jste si právě koupili – a ještě k tomu stylem, díky kterému všechno zvládnete hned napoprvé.

FOTO: Smart Press

Můj divotvorný hrnec od Jaroslava Sapíka

Můj divotvorný hrnec od Jaroslava Sapíka - nová česká kuchařka představí klasickou i moderní českou kuchyni založenou především na domácích produktech. Její členění zdůrazňuje chuťovou pestrost i moderní kuchařské trendy i hlediska racionální výživy. Jaroslav Sapík představí nejen přes 40 receptů, ale zároveň představí historii české kuchyně, upozorní na její přednosti, na něž je dobré navazovat, nevyhne se však ani současným negativním prvkům. Kapitoly o historii doprovázejí dobové fotografie a dokumenty, staré, často rodinné recepty a osobní vzpomínky autora této výjimečné kuchařky.

FOTO: Mladá fronta


Pro zkušené kuchaře

Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici od Romana Dolejše - kuchařka vám umožní uvařit si autentické recepty ze všech míst, kde jako kuchař Roman Dolejš působil

Svět na pánvi aneb Cesta k šéfkuchařské čepici od Romana Dolejše - kuchařka vám umožní uvařit si autentické recepty ze všech míst, kde jako kuchař Roman Dolejš působil (Rakousko, Švýcarsko, Karibik, zaoceánská loď nebo soukromý ostrov), a navíc také nahlédnout do zákulisí kuchařské profese a zjistit, jak to chodí v kuchyních luxusních hotelů.

FOTO: Smart Press

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček od Romana Vaňka

Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček od Romana Vaňka - Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha bezpečně zaujme své čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně.

FOTO: Pražský kulinářský institut

Foodstyling - Současné trendy aranžování pokrmů

Foodstyling - Současné trendy aranžování pokrmů - Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostřít stůl a najít zajímavou a estetickou úpravu talíře tak, abyste ohromili hosty. Základní foodstylingové techniky pro sladké i slané suroviny si brzo osvojíte a koláčová mřížka, okurkový lotos, tvarované želé, bramborové mřížky, ovoce máčené v čokoládě nebo parmezánové košíčky budou často zdobit vaše jídlo.

FOTO: Ikar

Osm chutí Asie od šéfkuchaře pražského Sasazu Shahafa Shabtaye

Osm chutí Asie od šéfkuchaře pražského Sasazu Shahafa Shabtaye - který se s vámi v této kuchařce podělí nejen o recepty a postupy asijské kuchyně, ale také o příběhy, které se za nimi skrývají. Každá kapitola knihy je věnována jedné typické asijské surovině. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky, hlavní jídla a dezerty či drinky, každý je navíc doplněn fotografií. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám, v knize najdete i tipy, kde sehnat potřebné suroviny.

FOTO: Sasazu

MasterChef. Deník vítěze

MasterChef - Deník vítěze - Kniha seznamuje s cestou vítěze od castingu až k získání titulu. Čtenář sleduje odkrývání mystery boxů, v nichž jsou ukryty suroviny, ze kterých se bude vařit na téma týdne: Středomořská kuchyně, vegetariánská strava, tradiční česká a slovenská kuchyně, zdravě a chutně, asijská kuchyně, sladký týden, italská a americká kuchyně, party, fusion, pokrmy Blízkého východu. Množství originálních receptů účastníků doprovázejí fotografie z natáčení a názory odborné poroty. Zájemci zde najdou i slovníček současných gastronomických technik.

FOTO: Ikar