Hlavní obsah

Britové zakázali reklamu na řasenku s Natalií Portmanovou

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský Úřad pro standardy v reklamě (ASA) zakázal reklamu propagující řasenku od Christiana Diora, již propaguje slavná herečka Natalie Portmanová. Podle odborníků na reklamu je tento snímek zavádějící a klamavý, protože inzerované účinky zvětšení objemu řas jsou přemrštěné.

Foto: Profimedia.cz

Natalie Portmanová v reklamě pro Dior

Článek

Stížnost na reklamu ale nepodali zákazníci, nýbrž konkurenční firma L´Oréal, které ASA již zakázala několik reklam. Například reklamu s Julií Robertsovou pro Lancôme, s Christy Turlingtonovou pro Maybelline či s Rachel Weiszovou pro L´Oréal.

Foto: Profimedia.cz

Julia Roberts

Zástupci Dioru samozřejmě s verdiktem ASA nesouhlasí, jelikož doposud nezaznamenali jedinou stížnost svých zákazníků. Tudíž si nemyslí, že by svou reklamou šli za hranice očekávání.

Samozřejmě reklamní snímek byl upraven ve Photoshopu, což nepopírá ani firma Dior. Podle komisařů na reklamu šlo o větší zásah, než firma připouští. Kromě oddělení řas, jejich prodloužení a zakřivení byla doplněna i místa s vadnými či chybějícími řasami.

Foto: Profimedia.cz

Christy Turlingtonová

Foto: Profimedia.cz

Rachel Weisz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám